Talenservices

Bij ViaVerbia België maken we er een erezaak van om u diensten aan te bieden die aan elke situatie zijn aangepast. Daarom bieden wij een brede waaier van taaldiensten aan: gespecialiseerde vertalingen door vertalers die expert zijn in uw activiteitensector (onder meer op financieel, juridisch, marketing-, medisch gebied), transcriptie, tolken, proeflezen, ondertiteling, DTP, enz. U kunt voor uw audio-inhoud ook een beroep doen op de diensten van een beoefende professionele en meertalige stemacteur die over alle vereiste kwaliteiten beschikt.

 

Engelse vertaling: waarom kiezen voor een moedertaalvertaler?
Het inschakelen van een Engelse moedertaalvertaler voor de vertaling van uw inhoud naar het Engels is essentieel om de kwaliteit van het einddocument te waarborgen. Dit geldt ongeacht de doeltaal en de brontaal. Ontdek waarom u best op een Engelse moedertaalvertaler beroep doet.  
Lees meer
Hoe een InDesign-bestand klaarmaken voor vertaling?
U wenst een bestand te vertalen dat in InDesign werd aangemaakt? Bij de vertaling van dit soort documenten zijn er een paar speciale aandachtspunten. Ontdek alles wat u moet weten om de vertaling van uw InDesign-bestanden te vereenvoudigen.   Wat is InDesign?
Lees meer
Wat zijn de vaardigheden van een goede vertaler?
U bent op zoek naar een professional om uw inhoud te vertalen en uw aanbod uit te breiden bestemd voor een meertalige doelgroep? Om betrouwbare en gekwalificeerde vertalers te vinden, houdt u rekening met 5 essentiële vaardigheden waarover elke goede professionele vertaler moet beschikken.   1. Een goede vertaler vertaalt alleen naar zijn of haar moedertaal
Lees meer
Waarom beroep doen op een stemmenbureau in België?
Als u zich tot een internationale doelgroep richt, zult u uw inhoud, of die nu schriftelijk of audio is, zeker moeten aanpassen aan dit meertalige publiek. Een stemmenbureau is uw beste bondgenoot om dit te realiseren.  
Lees meer
Online tolken - belangrijke voordelen
Nu we vol in de Coronacrisis zitten, zijn videoconferenties een stuk belangrijker geworden. Dit geldt in het bijzonder voor online tolken, ook wel tolken op afstand genoemd, waarvan steeds meer gebruik wordt gemaakt door bedrijven. Dit soort tolken biedt een werkend en snel alternatief voor een meertalig gesprek. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen.  
Lees meer
Telefoon- of videotolken met Chinese zakenpartners hierop moet je letten
Zakenpartnerschappen zijn zoals alle relaties gebaseerd op een vorm van vertrouwen en wederzijdse waardering. Ook al hebben alle betrokkenen dezelfde culturele achtergrond, het is niet altijd eenvoudig en voor businesspartners uit andere culturen wil men natuurlijk een zo aangenaam mogelijke atmosfeer zonder misverstanden. Er zijn grote verschillen tussen de Chinese en Europese cultuur en deze bepalen ook de optimale raamvoorwaarden voor succesvolle onderhandelingen vast.
Lees meer
eigenschappen stemacteur
In het spanningsveld tussen technische mogelijkheden en menselijk prestatievermogen moet een professionele stemartiest een aantal specifieke vaardigheden bezitten. Zijn beroep kent veel vaktechnische vereisten, zowel op gebied van nasynchronisatie van audiovisueel materiaal als bij het inspreken van voice-overs voor B2B-video's of bij geluidsopnames van off-screen voice-overs.
Lees meer
 transcripties van interviews
Interviews worden intussen voor zeer verschillende doeleinden getranscribeerd. Ze ondersteunen de theorieën van bachelor- of masterscripties, worden voor sociale media schriftelijk vastgelegd of worden gebruikt als ondertiteling. Wanneer de kwaliteit van de opname goed is, is het achteraf noteren van het gesprek veel gemakkelijker en vermindert dit de kosten merkbaar, terwijl een kwalitatief slechte opname alleen met aanzienlijk meer inspanning getranscribeerd kan worden en dan natuurlijk meer tijd en ook geld kost.
Lees meer
Internationaal succes hebben betekent ook zich kunnen aanpassen aan alle talen. 
Lees meer
U bent aanwezig op het internet en zou graag internationale successen boeken? U wilt ook de wereldwijde markt veroveren en hebt ondersteuning nodig bij het gebruik van vreemde talen?  Dan zijn wij voor u de juiste contactpersoon! Om internationaal succesvol te zijn is het vandaag de dag bijzonder belangrijk om met de tijd mee te gaan en van alle marketingmogelijkheden die ter beschikking staan gebruik te maken. De nieuwe technologieën en communicatievormen maken anders gaan denken noodzakelijk.  
Lees meer