Vertaling naar het Engels: waarom kiezen voor een moedertaalvertaler of native vertaler?

Engelse vertaling: waarom kiezen voor een moedertaalvertaler?

Het inschakelen van een Engelse moedertaalvertaler voor de vertaling van uw inhoud naar het Engels is essentieel om de kwaliteit van het einddocument te waarborgen. Dit geldt ongeacht de doeltaal en de brontaal. Ontdek waarom u best op een Engelse moedertaalvertaler beroep doet.

 

1. Een perfecte beheersing van taalkundige nuances

Moedertaalvertalers beheersen alle taalkundige nuances en subtiliteiten van de doeltaal, die hun moedertaal is. Zij hebben de taal altijd gesproken en geschreven.

Hun kennis en taalkundige vaardigheden zijn dan ook veel uitgebreider dan die van een vertaler die geen moedertaalvertaler is. Dit garandeert een perfect betrouwbare Engelse vertaling die de oorspronkelijke betekenis nauwkeurig weergeeft en vlot leesbaar is.

 

2. Een gedegen kennis van culturele codes

Naast de perfecte beheersing van het Engels heeft de Engelse moedertaalvertaler een uitgebreide kennis van de plaatselijke cultuur. Zo kan hij of zij de brontekst, de uitdrukkingen, de woordspelingen, de formuleringen en alle andere culturele verwijzingen aanpassen aan het publiek van het doelland (Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, enz.). De moedertaalvertaler weet de taalkundige equivalenten te vinden die het best bij de doelgroep passen. Deze vaardigheid is absoluut noodzakelijk bij het vertalen van sociale netwerken, websites of marketinginhoud, aangezien deze media vaak een sterke culturele dimensie hebben.

 

3. Een geactualiseerd einddocument

Engelse moedertaalvertalers beschikken bovendien ook over een geactualiseerde woordenschat. Omdat zij de taal dagelijks gebruiken, zijn zij zich bewust van verouderde terminologie en hebben zij een grondige kennis van de nieuwste modewoorden en taalkundige normen.

 

4. Vertaling op maat in Brits of Amerikaans Engels

Door een vertaler te gebruiken die afkomstig is uit het land waarvoor de vertaling bestemd is, kunt u er zeker van zijn dat uw inhoud naar het juiste Engels wordt vertaald. Er zijn immers verschillende varianten van de Engelse taal. De spelling, de grammatica, de woordenschat en zelfs de vervoeging van het Brits Engels en het Amerikaans Engels kunnen zeer verschillend zijn.

In het Brits Engels schrijft men bijvoorbeeld: honour, favourite, memorise, terwijl men in het Amerikaans Engels schrijft: honor, favorite, memorize. Op dezelfde manier spreekt men in het Verenigd Koninkrijk over football en biscuit, en in de Verenigde Staten over soccer en cookie.

Dit onderscheid is essentieel bij het vertalen. Een vertaling die verschillende varianten van het Engels door elkaar gebruikt of een vorm van Engels gebruikt die ongeschikt is voor het doelland, wordt als onprofessioneel en onbetrouwbaar ervaren.

Het voordeel van het gebruik van een Engelse moedertaalvertaler is dan ook dat de inhoud perfect en naar een uniform Engels wordt vertaald.

 

5. Een vertaling die uw merkimago trouw blijft 

Vertalen is een krachtige hefboom om internationaal nieuwe klanten aan te trekken. Een vertaling van slechte kwaliteit kan echter het tegenovergestelde effect hebben en uw bedrijfsimago schaden. Alleen een professionele, Engelse moedertaalvertaler zorgt ervoor dat uw Engelse vertalingen van de hoogste kwaliteit zijn en dat uw merkimago blijft behouden en wordt versterkt.

 

FAQ over vertalingen naar het Engels door een moedertaalvertaler

ViaVerbia biedt diensten van professionele Engelse vertalers aan die grotendeels gevestigd zijn in het land waar de doeltaal wordt gebruikt. Dankzij onze grote pool van Engelstalige vertalers kunt u kiezen voor een moedertaalvertaler uit het land waarvoor de vertaling bestemd is. Aarzel niet contact met ons op te nemen of vraag online een gratis offerte aan.

Ons vertaalbureau ViaVerbia kan uw inhoud naar het Engels vertalen vanuit meer dan 100 verschillende talen: Frans-Engels, Nederlands-Engels, Duits-Engels, Spaans-Engels, Arabisch-Engels, Russisch-Engels, enz.

ViaVerbia beschikt over een groot aantal gespecialiseerde moedertaalvertalers die uw inhoud naar het Engels kunnen vertalen, ongeacht de sector waarin u actief bent: medisch, juridisch, financieel, marketing, technisch, enz. Raadpleeg onze pagina over gespecialiseerde vertalingen en de sectoren waarin deze beschikbaar zijn.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen