Artikel over business nieuws

Vandaag vormen vertalingen een krachtige hefboom om een bedrijf op de internationale markt te positioneren. Hierdoor kan de onderneming zich openstellen voor snelgroeiende buitenlandse markten, zoals de Braziliaanse markt, en interessante ontwikkelingsmogelijkheden creëren. De professionele vertalers van ViaVerbia België zijn gespecialiseerd in uw activiteitensector en kunnen uw uitdagingen en de specifieke kenmerken van uw core business dan ook perfect begrijpen en beheersen. Zij vertalen uitsluitend naar hun moedertaal en bieden zo een einddocument van hoge kwaliteit.

 

Voorbeelden van typisch Spaanse bijnamen
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Spaanse bijnamen zijn een belangrijk onderdeel van de culturele identiteit van Spanje. Bereidt u zich voor om te emigreren of te reizen naar Spanje? Om u te helpen perfect in het land te integreren en als een plaatselijke bewoner te spreken, stelden wij een lijst van negen typisch Spaanse bijnamen samen.  
Lees meer
Welke Afrikaanse talen worden het meest gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Het Afrikaanse continent is met ca. 30 miljoen vierkante kilometer het een na grootste ter wereld. In Afrika leven ongeveer 1,2 miljard mensen en hoewel er zo'n 2000 inheemse talen bestaan, wordt er op veel plekken Engels, Frans of Arabisch gesproken. De veelbewogen geschiedenis van Afrika met zijn kolonisatie is de reden voor het gebruik van Europese talen bij officiële gelegenheden. Men probeert ondertussen echter weer meer de eigen taalwortels te onderhouden en in veel regio's spreken mensen meer dan een taal.
Lees meer
Welke Aziatische talen worden het meest gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Het Aziatische continent is met meer dan 44 miljoen vierkante kilometer ook meteen het grootste ter wereld. Circa 4,5 miljard mensen wonen in de in totaal 47 internationaal erkende staten in Azië en ze spreken meer dan 2000 verschillende talen. Hun ontwikkeling en behoud verliep volledig anders dan op het Europese continent, waar korte wegen al lange tijd zorgen voor een uitwisseling en vermenging van de woordenschatten. Op het reusachtige Aziatische continent konden een aantal talen zich in de loop der eeuwen daarentegen ontwikkelen zonder grote invloeden van buitenaf.
Lees meer
Top 5 meest gesproken talen in Europa
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Met een oppervlakte van ongeveer 10 miljoen vierkante kilometer is Europa het op een na kleinste werelddeel op aarde. Circa 750 miljoen mensen wonen er in 47 staten. Naargelang de definitie gebruiken Europeanen 150 tot 200 verschillende talen. De meeste van hun talen behoren tot de Indo-Europese taalfamilies.
Lees meer
Een bedrijf starten in de VS
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Droomt u van het openen van een bedrijf in de VS en wilt u de Amerikaanse droom waarmaken? Een restaurant in New York, een bakkerij in San Francisco, een prêt-à-porterboetiek in Los Angeles, een startup in Miami… Dankzij de internationale invloed, de dynamiek en de algehele aantrekkelijkheid biedt de VS veel mogelijkheden voor ondernemers van overal ter wereld. Ontdek hoe u een nieuw bedrijf aan de overkant van de Atlantische Oceaan kunt starten.  
Lees meer
Cultuurverschillen tussen Duitsland en België
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Duitsland grenst in het noordwesten aan België en de grens tussen beide landen is 204 kilometer lang. De Vennbahn, een spoorlijn, is een bijzonder kenmerk, aangezien de respectieve grensstenen aan weerszijden ervan te vinden zijn. De route, die in 2001 werd gesloten, is nu een grensoverschrijdend fietspad dat het toerisme stimuleert. De route loopt over Belgisch, Frans en Duits grondgebied en is in totaal bijna 130 kilometer lang.
Lees meer
Welke talen worden er in Brazilië gesproken?
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika, zowel wat landoppervlakte als inwonersaantal betreft. Er wonen meer dan 209 miljoen mensen en de grootste stad is São Paulo, meteen ook de grootste stad van Zuid-Amerika en een van de grootste steden ter wereld. Er worden ongeveer 228 talen gesproken in Brazilië waaronder het Portugees, 11 andere vreemde of immigrantentalen en 217 inheemse talen. Portugees is de meest gesproken taal.  
Lees meer
Nuttige idiomatische uitdrukkingen in het Duits
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Wanneer men een nieuwe taal leert, is het van essentieel belang om idiomen te kennen om meer te weten te komen over de cultuur van een land, om met de plaatselijke bevolking te communiceren en om de gewoonten en tradities beter te begrijpen. Hier volgt een selectie van enkele van de meest voorkomende Duitse uitdrukkingen.   "Ich glaub mein Schwein pfeift": wanneer u sceptisch bent "Ich glaub mein Schwein pfeift": als je sceptisch bent.
Lees meer
Langste woorden ter wereld
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Wist u dat het langste woord ter wereld 190.000 letters telt? Hier volgt onze rangschikking van de 5 langste woorden ter wereld:   Een Engels woord van 189 819 letters  Het langste woord ter wereld zou de volgende Engelse term zijn: "methionylthreonylthreonyl(…)isoleucine". Deze term, die niet minder dan 189.819 letters telt, is de chemische naam van het grootste eiwit: titine. Het zou drie uur duren om het woord van begin tot eind te citeren!   
Lees meer
De meest courante Engelse uitdrukkingen
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Idiomatische uitdrukkingen zijn een belangrijk onderdeel van de Engelse taal. Om vloeiend Engels te kunnen spreken, kan het heel nuttig zijn ze goed te kennen en te weten hoe ze correct te gebruiken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende Engelse uitdrukkingen die u kunt gebruiken om de taal van Shakespeare als een moedertaal te spreken.  
Lees meer