Artikel over business nieuws

Vandaag vormen vertalingen een krachtige hefboom om een bedrijf op de internationale markt te positioneren. Hierdoor kan de onderneming zich openstellen voor snelgroeiende buitenlandse markten, zoals de Braziliaanse markt, en interessante ontwikkelingsmogelijkheden creëren. De professionele vertalers van ViaVerbia België zijn gespecialiseerd in uw activiteitensector en kunnen uw uitdagingen en de specifieke kenmerken van uw core business dan ook perfect begrijpen en beheersen. Zij vertalen uitsluitend naar hun moedertaal en bieden zo een einddocument van hoge kwaliteit.

 

Feiten over de Internationale Dag van de Vertaler
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Op 30 september wordt de Internationale Dag van de Vertaler gevierd, een gelegenheid om het werk van alle professionals te waarderen die zich wijden aan deze belangrijke taak en daarmee de dialoog en het begrip tussen culturen bevorderen. Dit jaar is het 32 jaar geleden dat deze dag op initiatief van de Internationale Federatie van Vertalers (FIT) werd ingevoerd. Daarom willen we van deze gelegenheid gebruik maken om enkele interessante feiten over de Dag van de Vertaler te delen.  
Lees meer
Legalisatie buitenlandse documenten en apostille
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Wenst u een document uit het buitenland te laten legaliseren of apostilleren? Maar hoe doet u dat concreet? ViaVerbia geeft graag alle nuttige informatie over de legalisatie van buitenlandse documenten. Stap voor stap begeleiden wij u doorheen dit proces.  
Lees meer
Talen in België: een overzicht
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
België is het politiek kloppende hart van Europa. Het land telt verschillende officiële en gesproken talen. Meer dan de helft van de Belgen is tweetalig. Hoe komt dat? Ontdek waarom meertaligheid in België een belangrijke troef is. We richten onze schijnwerpers op de taalsituatie en de verhoudingen tussen de verschillende talen in België.    
Lees meer
Gesproken talen in Luxemburg: een overzicht
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Het kleine West-Europese land, Groothertogdom Luxemburg, is een zeer kosmopolitische staat. Wat zijn de gesproken talen in Luxemburg? In welke situatie spreken Luxemburgers bepaalde talen? We zoomen in op de taalsituatie van het Groothertogdom.   Luxemburg, meertalig land Er zijn drie officiële talen in Luxemburg: Frans, Duits en Luxemburgs. Deze laatstgenoemde is de nationale taal van Luxemburg en dit slechts sinds 1984.
Lees meer
Legalisatie met apostille in China:  wat is er verplicht?
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Om de juridische waarde van een officieel document in een vreemd land te attesteren, vragen de plaatselijke overheden een legalisatie met apostille. Hoe verloopt deze echtverklaring? Welke documenten hebben een apostille nodig? En welke specifieke vereisten zijn er voor echtverklaringen in China? ViaVerbia geeft u graag een antwoord op deze vragen.  
Lees meer
Scandinavische talen: een vergelijking
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
De Noord-Germaanse talengroep, ook Noordse of Scandinavische talen genoemd, is vijfledig en vormt een subgroep van de Germaanse talen. Deze talen worden door ongeveer 20 miljoen mensen gesproken en omvatten naast het Noors, Deens, Zweeds en IJslands ook het Faeröers. Rond het begin van de christelijke jaartelling splitste het Noord-Germaans zich af van het West-Germaans. Sindsdien hebben vijf dialecten zich op zeer diverse manieren ontwikkeld tot de talen die vandaag worden gesproken.
Lees meer
Waarom een bedrijf starten in Spanje
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Wilt u uw activiteit verder ontwikkelen? Dan is de internationalisering van uw bedrijf vaak een nodige stap. Spanje is als markt met sterk groeipotentieel één van de meest favoriete bestemmingen om een afdeling, filiaal, productiesite of de zetel van een bedrijf op te richten.  
Lees meer
Internationalisering van uw bedrijf: 8 essentiële stappen
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Een internationale strategie ontwikkelen en toepassen voor uw bedrijf is een project van lange adem. Het is belangrijk dat u dit rigoureus en slim aanpakt. Wenst u uw activiteit uit te breiden op internationale markten? Ontdek de 8 strategische stappen voor een succesvolle internationalisering van uw bedrijf.  
Lees meer
Hoe een bedrijf starten in China?
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Dankzij zijn marktomvang, dynamische economie en lage productiekosten is China een ongelooflijk aantrekkelijke bestemming om een bedrijf op te zetten. Een bedrijfsverplaatsing of een bedrijf starten in China mag u echter niet onderschatten. Zakendoen in China verloopt stap voor stap en vraagt een strak plan. We bieden een overzicht.  
Lees meer
De beroemdste Engelse zinnen en hun vertaling
Door Frédéric Ibanez, Business Nieuws
Wilt u graag beroemde Engelse zinnen en hun vertaling leren kennen? Er bestaan tal van deze Engelse citaten, spreuken en gezegden. Sommige komen uit bekende films, andere legendarische zinnen schitteren in de literatuur, maar de meeste bekende zinnen in het Engels komen eigenlijk uit de popcultuur.
Lees meer