Zakelijke vertalingen

Zakelijke vertalingen

Wilt u met uw bedrijf verhuizen naar het buitenland? De internationale markt op gaan? Samenwerken met internationale partners? Communiceren met multiculturele teams? Wat u ook voor ogen hebt, zakelijke vertalingen spelen een sleutelrol in uw meertalige communicatie en bij een veilige groei op de internationale markten.

 

Waarop letten we bij zakelijke vertalingen?

Bij zakelijk vertalen houden we rekening met enkele specifieke richtlijnen. Een zakelijk document vertalen naar het Engels of een andere taal vraagt voor eender welk document (brochure, aanbesteding, businessplan ...) een perfect begrip van de boodschap en de cultuur van het bedrijf.

De vertaler past de tekst ook aan volgens de culturele normen in het doelland. Zo zal een handelsovereenkomst niet op dezelfde manier worden opgemaakt in New York, Hongkong of Buenos Aires.

Het specifieke karakter van een zakelijke vertaling vraagt een vertaler met kennis van de zakenwereld en van de organisatiestructuur in een bedrijf. De vertaler beschikt ook over een rijke corporate woordenschat en is kent alle regels binnen de bedrijfswereld.

Bovendien bieden zakelijke vertalingen (commerciële vertalingen) een antwoord op strategische uitdagingen tegenover belangrijke gesprekspartners zoals investeerders, prospecten, keyaccounts, aandeelhouders ...

Vertaalde zakelijke documenten versterken daarenboven het bedrijfsimago en de branding van uw merk.

 

ViaVerbia, uw zakelijk vertaalbureau

Tolk- & Vertaalbureau in Antwerpen

E-mail: antwerpen@viaverbia.com

 

Telefoon: 0800 166 26

Vanuit het buitenland: +32 800 166 26

Bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u.

 

Adres van het vertaalbureau:

De Keyserlei 58/60, 2018 Antwerpen

 

> Alle ViaVerbia vertaalbureaus <

Zakelijk vertaalbureau ViaVerbia zorgt voor de vertaling van al uw zakelijke en commerciële teksten:

 • commerciële voorstellen
 • zakelijke contracten (verkoopovereenkomst, handelsmandaat, handelshuurovereenkomst, distributiecontract ...)
 • verkoopbrochures
 • reclamebrochures
 • marketingcampagnes
 • businessplan
 • aanbestedingen
 • commerciële aanbiedingen
 • white papers
 • vergaderverslagen
 • marktonderzoeken
 • facturen, offertes, leveringsbonnen ...

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk en stellen hooggekwalificeerde zakelijke vertalers met ervaring in de zakenwereld tot uw beschikking. Ze begrijpen wat er reilt en zeilt in uw branche.

Als moedertaalsprekers van de doeltaal zijn ze perfect op de hoogte van de culturele gebruiken en gewoontes van het land maar ook van de vereisten binnen de lokale bedrijven en organisaties.

Ze werken op een vertrouwelijke, professionele en nauwkeurige manier en leveren betrouwbare vertalingen die direct kunnen worden ingezet bij uw klanten en commerciële partners.

 

Uw documenten in ruim 100 talen laten vertalen

Met ruim 40 jaar ervaring in zakelijke vertalingen is ViaVerbia (Optilingua International) een van de marktleidende internationale taaldienstverleners. Ons bedrijf beschikt niet alleen over talrijke vertaalbureaus maar werkt ook samen met meer dan 3.500 professionele en native vertalers wereldwijd. Wij werken met meer dan honderd verschillende talen, van de meest voorkomende tot de meest zeldzame waaronder Frans, Chinees, Russisch, Engels, Arabisch, Duits, Turks, Spaans en Portugees.

 

Antwoord op uw vragen over zakelijke vertalingen

Zakelijke vertalingen (commerciële vertalingen) omvatten een brede waaier aan documenten (prospectie, transacties, financiering, ...). De prijzen kunnen dus variëren volgens de tekstsoort, het aantal te vertalen woorden en de techniciteit van de tekst. De prijs is ook afhankelijk van de gevraagde talencombinatie. Wil u graag het tarief kennen voor een zakelijke vertaling? Vraag uw gratis offerte online.

Hier volgen enkele criteria waarmee u rekening kunt houden bij de keuze van uw vertaalbureau: aantal jaren ervaring van de vertaler; getuigenissen en beoordelingen van klanten; de reputatie van het bureau; vertrouwelijkheid en het respecteren van deadlines. Vertrouw uw zakelijke vertalingen enkel toe aan een gespecialiseerde vertaler die uitsluitend vertaalt in zijn moedertaal.

De belangrijkste taal van het bedrijfsleven is Engels. Wellicht zal u vooral zakelijke vertalingen in het Engels nodig hebben. Laat uw zakelijke teksten zeker ook vertalen in de moedertaal van uw belangrijke gesprekspartners. Deze keuze zal zeker een grote toegevoegde waarde zijn en uw concurrentievoordeel versterken.

 

 

Andere vertalingen:

Juridische vertaling

Bedrijfsstatuten, contracten, vonnissen, licenties, ...

Lees meer

Dringende vertaling

Vertalingen met uiterst korte deadlines

Lees meer

Beëdigde vertaling

Diploma’s, echtscheidingsdocumenten, rijbewijzen, geboorteaktes, ...

Lees meer

Websitevertaling

E-commerce, mobiele apps, SEO-vertalingen, ...

Lees meer

Alle professionele vertalingen

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

 1. Geef aan wat u wenst
 2. Vraag een prijsofferte aan
 3. Bevestig en ontvang uw bestelling