Buitenlandse bedrijven met een jaaromzet van meer dan 100.000 Zwitserse franken zullen in Zwitserland btw moeten betalen

Buitenlandse bedrijven met een jaaromzet van meer dan 100.000 Zwitserse franken zullen in Zwitserland btw moeten betalen

Vanaf 1 januari 2018 verandert in Zwitserland het wettelijk kader voor buitenlandse ondernemingen op het gebied van btw.

Een buitenlands bedrijf dat wereldwijd minstens 100.000 Zwitserse franken omzet per jaar heeft, zal vanaf 1 januari 2018 btw moeten betalen op de totale omzet die in Zwitserland en in Liechtenstein behaald werd. Dit geldt in het bijzonder voor alle sectoren die met vastgoed en bouwmarkt samenhangen.

Zolang een buitenlands bedrijf in Zwitserland actief is, zal het btw moeten betalen. Een buitenlandse firma moet vertegenwoordigd worden door een gemachtigde vertegenwoordiger die in Zwitserland woont, zodat een fiscale woonplaats verzekerd is voor alles wat betrekking heeft op de btw. Een vertegenwoordiger is een natuurlijke persoon of een rechtspersoon die in Zwitserland gevestigd is.

De Kamers van Koophandel in Zwitserland ondersteunen buitenlandse bedrijven die geïnteresseerd zijn en zorgen voor een btw-registratie en de daarmee samenhangende administratieve activiteiten.

Een nieuwe opmerking toevoegen