De meest gesproken talen op wereldkampioenschappen voetbal

De meest gesproken talen op wereldkampioenschappen voetbal

2018 wordt weer een spannend jaar voor alle voetbalfans want van half juni tot half juli zullen 32 ploegen strijden om de felbegeerde gouden beker. Er waren al enkele verrassingen in de voorronde, want Italië en de Verenigde Staten konden geen ticket voor de finale bemachtigen. Rusland zal als gastland de openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië spelen en op 15 juli zullen in het Olympisch stadion Loezjniki in Moskou de twee beste ploegen van de wereld elkaar ontmoeten. De weg daarheen ging via de kwalificatiewedstrijden en in het hoofdtoernooi strijden de ploegen in 8 groepen om de finale te bereiken. Talen spelen altijd een interessante rol bij dergelijke grote sportevenementen zoals een wereldkampioenschap voetbal en er zijn een aantal spannende feiten die men op geen enkel voetbalveld zal horen.

De meest gesproken talen op wereldkampioenschappen voetbal

Spaans, Duits, Portugees en Frans werden tot nu toe op alle wereldkampioenschappen door minstens één deelnemer gesproken. In 1938 ontbrak het Engels, hoewel de Engelstalige ploegen samen met de Spaanstalige met elk 15 ploegen, ondertussen het grootste deel uitmaken. Spaanstalige wedstrijden voeren de lijst van duels in dezelfde taal aan met in totaal 35 wedstrijden, hoewel de wedstrijden van de voorronde tot de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland hier nog niet zijn meegeteld. In 2014 waren er voor het eerst 9 Spaanssprekende ploegen onder de deelnemers van een wereldkampioenschap en daarmee werd het record van 2010 met 8 Engelsprekende ploegen verbroken. Sinds 1994 wacht men op een nieuwe ontmoeting van twee Duitstalige ploegen en hoewel op elk wereldkampioenschap Portugees gesproken wordt, zijn er tot nu toe slechts drie ontmoetingen tussen ploegen met deze taal. Op de grasmat hoor je niet zo vaak Nederlands, want enkel in 1994 en 1998 was er een duel tussen ploegen met dezelfde taal op een wereldkampioenschap voetbal. Met vijf wereldkampioenschaptitels staan Brazilië en de officiële taal Portugees aan de leiding op de Eeuwige Tabel van Wereldkampioenen. Ze worden gevolgd door Duitsland en Italië met elk vier overwinningen.

Onze tolken, vertalingen en alle andere taaldiensten in het Russisch en vele andere talen bieden we natuurlijk ook aan in de tijd rond de wereldkampioenschappen voetbal. We kijken uit naar uw aanvraag.

Een nieuwe opmerking toevoegen