Vertalingen om uw bedrijf wereldwijd op de kaart te zetten

Vertalingen om uw bedrijf wereldwijd op de kaart te zetten

In dit digitale tijdperk gebruiken steeds meer bedrijven de kracht van het internet om hun bedrijf wereldwijd bekend te maken. Via dit grenzeloze medium reikt uw boodschap verder dan ooit en kan informatie een publiek bereiken waar u vroeger geen toegang toe had. De kansen zijn enorm, maar om volledig voordeel te halen uit deze kans op wereldwijde uitbreiding, moeten bedrijven hun informatie beschikbaar maken voor de overgrote meerderheid van niet-Engelstalige internetgebruikers.

In een recent artikel dat de achteruitgang van het Engels als taal van het internet onderzoekt, verklaart Ethan Zuckerman: “hoewel het merendeel van de 50 miljoen Indische internetgebruikers Engels spreken, onthult een enquête door de Indische marktonderzoeker JuxtConsult dat bijna drie vierde inhoud verkiest en zoekt in hun eigen taal.”

Wat kunt u doen om deze niet-Engelssprekende internetgebruikers te bereiken?

Het gebruik van vertaaldiensten is fundamenteel voor iedereen die wereldwijd zaken wilt doen.  Uw informatie in een waaier aan verschillende talen beschikbaar maken, biedt het potentieel om uw klantenbestand enorm uit te breiden en mensen te bereiken die uw website anders niet hadden bezocht. Als mensen beschrijvingen van producten en diensten in hun eigen taal lezen, zijn ze meer geneigd om positief op die informatie te reageren en hebben ze het gevoel dat ze volledig begrijpen wat u aanbiedt.

Welk soort diensten wordt er aangeboden?

Hoewel het mogelijk is informatie te vertalen via vertaalwebsites, is het kwaliteitsverschil met een gediplomeerde vertaler enorm. Deze programma's houden immers geen rekening met de context, ze vertalen eenvoudigweg woord per woord. Iedereen die zelfs maar een klein beetje talen heeft gestudeerd, kan getuigen dat de verschillen in zinsbouw tussen het Engels en andere talen enorm kan zijn. Om een kwaliteitsvolle vertaling te garanderen, moet u een menselijke vertaler gebruiken. De kleinste grammaticale of spellingsfout geeft uw bedrijf een onprofessioneel en onbetrouwbaar imago. Het loont dus de moeite om iemand in te huren die beide talen beheerst en de tijd wilt nemen om ervoor te zorgen dat de vertaling perfect is.

Hoe kunnen ze gebruikt worden?

Ervaren vertaalbedrijven hebben gespecialiseerde middelen en mankracht om alles te leveren wat uw bedrijf nodig heeft om met succes een wereldwijd publiek te bereiken. Het gebruik van hun diensten kan zo eenvoudig zijn als het vertalen van de informatie op uw website, of zo complex als het verspreiden van e-mails en nieuwsbrieven in een aantal vreemde talen.

De Broadband Commission van de VN voorspelt dat het aantal Chinese internetgebruikers het aantal Engels moedertaalgebruikers tegen 2015 zal overstijgen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat niet-Engelstaligen duidelijk de voorkeur geven aan inhoud in hun eigen taal. Deze statistieken leveren diepgaand bewijs dat vertaaldiensten absoluut fundamenteel zijn voor bedrijven die wereldwijd aanwezig willen zijn. Hoe klein uw bedrijf ook is, een kwaliteitsvolle vertaling van uw informatie geeft u de kracht om een wereldwijde markt te bereiken.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen