Vreemde talen spreken in de dienst aankoop heeft veel voordelen

Vreemde talen spreken in de dienst aankoop heeft veel voordelen

Met vreemde talen contacten verdiepen en geld besparen

De meeste Europese bedrijven hebben op zijn minst af en toe contact met het buitenland. Vaak zijn het voordelige aanbieders van grondstoffen en handelsgoederen, leveranciers en transporteurs met een hoofdkantoor buiten ons land die bijdragen aan het succes als ondernemer. Een groot deel van de communicatie over export/import gebeurt vaak in het Engels. Naast het Engels wordt het echter omwille van de globalisering van het bedrijfsleven steeds voordeliger om andere talen in de medewerkerspool te hebben. Als het voor bedrijven niet mogelijk of niet rendabel is om medewerkers die verschillende talen spreken in dienst te nemen, is een professioneel vertaalbureau vaak een optie omdat men daar indien nodig veel talen kan behandelen.

 

Tien weken voltijds onderwijs als minimum

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de taal en de voorkennis, heeft een volwassene om een Europese vreemde taal te leren acht tot tien weken voltijds onderwijs nodig met aansluitende praktijkervaring.

E-learning voor vreemde talen heeft zich de laatste jaren als tak enorm ontwikkeld. Ondertussen zijn er talrijke apps beschikbaar voor zelfstudie. Hiermee kan een werknemer ook in zijn of haar vrije tijd en op een tablet, laptop of mobiele telefoon verder blijven leren. Er worden zelfs lessen met moedertaalsprekers via videoconferentieprogramma's in het pakket aangeboden. In tegenstelling tot het klassikale onderwijs is deze vorm veel flexibeler, maar vereist het ook meer discipline van de cursist.

 

In vreemde talen investeren betekent profiteren van internationaliteit

In het eigen bedrijf vreemde talen spreken als kwalificatie naast het Engels kan het potentieel voor besparingen en markten ontsluiten. Omdat het leren en onderhouden van de kennis in de vreemde talen gepaard gaat met grote inspanningen en bijbehorende investeringen, is de ontwikkeling van dergelijke competenties vooral de moeite waard voor bedrijven die actief willen worden in een specifieke markt of daar al actief zijn.

 

Conclusie:

  • Engels is een onmisbare taal om zaken in te doen.
  • Vooral kleinere bedrijven profiteren van de kennis van vreemde talen.
  • Engels, Russisch, Frans, Spaans, Chinees en Arabisch zijn de belangrijkste talen op het gebied van buitenlandse handel.
  • Het leren van een taal duurt minstens tien weken voltijds of drie jaar deeltijds.
  • Elke taal moet gedurende enkele uren per week ingeoefend worden.