Vertalingen voor thema’s over het coronavirus

Vertalingen voor thema’s over het coronavirus

Covid-19 (coronavirus SARS-CoV-2; coronavirus disease 2019) is een virus dat voor het eerst opdook in China in 2019. Het virus behoort tot de stam van de coronavirussen, die meestal bepaalde zoogdieren of vogels aantasten en in het menselijke lichaam doorgaans slechts een lichte verkoudheid veroorzaken. Virussen kunnen echter veranderen (muteren) en zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Bij normale griepvirussen kunnen experts de komende mutaties inschatten en tijdig voor de start van een nieuw griepseizoen vaccins ontwikkelen die actief zijn tegen de meest waarschijnlijke veranderingen.

De pandemie die nu wereldwijd voor besmettingen zorgt en vooral voor bepaalde mensen gevaarlijk kan worden, wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus dat volgens officiële gegevens is ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan, waar het de eerste mensen kon besmetten. Ondertussen werken laboratoria en onderzoeksinstellingen wereldwijd aan snelle testmethodes, vaccins en geneesmiddelen. Onze vertalers die gespecialiseerd zijn in medische teksten helpen bedrijven en instellingen om hun informatie snel in meerdere talen ter beschikking te kunnen stellen voor interpretatie.

 

Symptomen, bescherming & vaccinaties tegen coronavirussen

Een droge keel, in combinatie met keelpijn, een lopende neus, koorts en ademhalingsproblemen die snel verergeren: dat zijn de symptomen van een besmetting met Covid-19. De meeste mensen ervaren echter een eerder mild ziekteverloop en er zijn ook positief geteste patiënten die geen enkel symptoom vertonen. Ouderen en mensen met een medische voorgeschiedenis behoren in elk geval tot de risicogroep. De handen grondig wassen (min. 20 seconden) en afstand bewaren tot andere mensen zijn de meest doeltreffende maatregelen tegen besmetting omdat het virus wordt overgedragen via druppelinfectie. Er bestaat nog geen vaccin tegen Covid-19, maar over de hele wereld doen wetenschappers hun uiterste best om deze zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Vooral in Europa, waar jaarlijks ongeveer 1,7 miljard vaccins worden geproduceerd en doorgaans ruim 16 procent van de inkomsten direct naar Europees onderzoek terugvloeit.

De internationale samenwerking bij de ontwikkeling en productie van een vaccin vereist een snelle en precieze communicatie over alle taalgrenzen heen. Onze gespecialiseerde vertalers leveren stipt medische vertalingen uit tal van vakgebieden. Wij zijn uw partner voor de vertaling van klinische studies, medische verslagen, wetenschappelijke artikels en productverklaringen of bijsluiters. Onze gespecialiseerde vertalers leveren correcte vertalingen met de juiste terminologie en beschikken hiervoor zelf over een medisch diploma. Wij bezorgen u snel een offerte en leveren de vertaling van alle vereiste documenten met betrekking tot internationale projecten over de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen en vaccins binnen een strakke deadlines.

 

Vul ons offerteformulier in of stuur een mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen