Onderhandelen in Zuid-Afrika – deel 2/2

Onderhandelen in Zuid-Afrika – deel 2

Zuid-Afrikanen maken graag plezier. Pure workaholics worden nogal kritisch bekeken.

Omgaan met contracten en afspraken

In Zuid-Afrika is het omgaan met contracten niet zo op details gericht als bij ons. Contracten zijn vrij algemeen van aard om de Zuid-Afrikaanse zakenpartner speelruimte te geven. Afspraken worden in Zuid-Afrika nog vaak met een handdruk bezegeld. In uw eigen belang moet u er echter op aandringen om belangrijke details schriftelijk vast te leggen. Zorg er ook voor dat u uw eigen afspraken naleeft. In een zo kleine zakelijke gemeenschap als de Zuid-Afrikaanse wordt snel bekend dat een buitenlands bedrijf een contract heeft verbroken.

Zorg ervoor dat alle contractdetails duidelijk gedefinieerd zijn. Geef bijvoorbeeld precies aan welke prestaties en deadlines u verwacht en wat de gevolgen zijn wanneer deze niet gehaald worden. Een goede projectmanager kan zich in deze taken bewijzen: samen met uw onderhandelingspartners bepaalt hij of zij de mijlpalen van het project.

Maatschappelijke aspecten

Zuid-Afrikanen maken graag plezier. De manier van leven van een pure workaholic wordt nogal kritisch bekeken. Op Kaap de Goede Hoop wil men professioneel succesvol zijn, maar tegelijkertijd genieten van het privéleven. Zo wordt men door de zakenpartner vaak uitgenodigd op een “braai”, een Zuid-Afrikaanse barbecue. Deze uitnodiging moet u in ieder geval aannemen.

Zuid-Afrika is een land in volle verandering en een dynamische ontwikkeling met alle voor- en nadelen van dien. Begrip voor de maatschappelijke situatie, een beetje Britse humor en interesse in een mooi land met een eigen geschiedenis zijn waarden die Zuid-Afrikanen hoog in het vaandel dragen.

Taalondersteuning

Mocht uw bedrijf hulp nodig hebben bij het vertalen van contracten of andere soorten tekst, dan helpen onze ervaren vertalers u graag verder.

Een nieuwe opmerking toevoegen