Export naar Duitsland: de nieuwe verpakkingswet komt eraan – wat bijzonder belangrijk is

Export naar Duitsland: de nieuwe verpakkingswet komt eraan – wat bijzonder belangrijk is

Op 1 januari 2019 vervangt de nieuwe Duitse verpakkingswet 2019 (VerpackG) de huidige Duitse verpakkingsverordening (VerpackV). Vooral voor exploitanten van online shops op de Duitse markt doet dit belangrijke vragen rijzen over verkoop- of omverpakkingen, transportverpakkingen en verpakkingsmaterialen. Maar ook begrippen als verplichting tot deelname, registratieplicht en het nieuw gecreëerde “Zentrale Stelle Verpackungsregister” (centrale eenheid verpakkingsregister) moeten verduidelijkt worden.

De centrale eenheid verpakkingsregister werd opgericht om de verpakkingswet (VerpackG) uit te voeren en vervult daarvoor belangrijke taken, waaronder het bieden van een platform voor de volledigheidsverklaringen. Maar ook andere nieuwe voorwaarden als de registratieplicht volgens § 9 en de meldingsplicht voor gegevens volgens § 10 VerpackG voor fabrikanten en handelaars worden door de centrale eenheid verpakkingsregister geregeld. Een gedetailleerde lijst van de nieuwe productverantwoordelijkheidsverplichtingen en een registratieschema heeft de centrale eenheid zelf gepubliceerd in een uitgebreide How-To-Guide (in het Duits en het Engels).

De nieuwe verpakkingswet (VerpackG) is van toepassing op alle distributeurs die verpakkingen voor het eerst commercieel in Duitsland op de markt brengen (de zogenaamde “fabrikanten”), d.w.z. zowel voor nationale producenten als voor importeurs, online handelaren enz. De wet bevat enkele nieuwe regels en verplichtingen of de aanpassing ervan.

 

Vertalingen op het gebied van verpakkingsmaterialen

Ons vertaalbureau vertaalt technische handboeken, juridische teksten en andere belangrijke documenten zodat uw bedrijf zijn actieradius kan optimaliseren of uitbreiden. Maak gebruik van de kennis van onze ervaren medewerkers en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Een nieuwe opmerking toevoegen