Exposeren op beurzen in het buitenland: voordelen en tips voor de voorbereiding

Exposeren op beurzen in het buitenland

Buitenlandse beurzen stimuleren de export

Buitenlandse beurzen zijn vooral gunstig voor kleine en middelgrote ondernemingen met een internationale oriëntatie. Ze zijn een van de meest doeltreffende platformen voor grensoverschrijdende informatie en communicatie. Door deel te nemen aan een beurs bevordert u gericht het contact met internationale klanten en kunt u uw exportactiviteiten potentieel uitbreiden. Ook om nieuwe markten te ontsluiten, is er geen weg naast de deelname aan internationale beurzen. Statistieken tonen aan dat een kwart van alle exportorders direct of indirect verband houdt met deelname aan beurzen in het buitenland. 

 

Een overzicht van de voordelen van buitenlandse beurzen:

 • Presentatie van uw eigen producten in het buitenland: nergens anders kunt u uw producten zo doeltreffend en direct aan internationale geïnteresseerden presenteren als op een beurs.
 • Informatie over concurrenten: op buitenlandse beurzen verneemt u uit eerste hand welke innovaties en nieuwigheden uw internationale concurrenten bieden en op dit ogenblik ontwikkelen.
 • Boeiende contacten leggen: op buitenlandse beurzen komt u in direct contact met potentiële klanten of eventuele lokale partners. Dit helpt u niet alleen verder in de verkoop, maar kan ook strategische voordelen opleveren voor toekomstige ondernemingen.
 • De beurs als distributiekanaal: de directe verkoop vermindert de inspanningen voor omslachtige koude acquisities en reclame in het buitenland.
 • Ideeën voor productontwikkeling: beurzen zijn innovatieplatformen. Hier krijgt u ook impulsen voor verbeteringen in uw eigen productie.
 • Imago verzorgen: nergens is zo'n goede plek om te praten als op beurzen. De goede eerste indruk blijft, ook bij internationale contacten waar u anders grotendeels mogelijk geen toegang toe zou hebben.
 • Nieuwe 'soft skills': naast economische voordelen kunt u op buitenlandse beurzen in persoonlijke gesprekken meer te weten komen over handelspraktijken in andere landen.  

 

Voorbereiding op de buitenlandse beurs

In de aanloop naar een buitenlandse beurs is de planningsinspanning natuurlijk groter dan bij een deelname aan een nationale beurs. Men moet dit zorgvuldig doen want de inspanningen op financieel en tijdsvlak moeten uiteidelijk ook lonen. 

Buitenlandse beurzen winnen aan belang

Exportgerichte bedrijven van elke omvang profiteren van de deelname aan buitenlandse beurzen. Persoonlijke contacten met een internationaal publiek van professionelen vergemakkelijken het betreden van de markt in het buitenland of creëren nieuwe afzetmogelijkheden.

 

Taalondersteuning

Natuurlijk beschikt ons kantoor ook in het kader van beurzen en tentoonstellingen over ervaren moedertaalvertalers.

Naast vertalers in ongeveer 100 talen hebben wij ook experts in andere vormen van taaldiensten tot onze beschikking:

 • tolken
 • sprekers (m/v) voor gesproken commentaar (bijv. productvideo's, bedrijfspresentaties …)
 • proeflezen en redigeren
 • ondertitelen van video's
 • transcripties van audio- en videomateriaal

Wij kijken uit naar uw aanvraag. U gebruikt hiervoor het best ons online formulier of u neemt contact met ons op per e-mail.

Een nieuwe opmerking toevoegen