Werk-privébalans: in welke landen is de verhouding evenwichtig?

Werk-privébalans in welke landen is de verhouding evenwichtig

Het begrip werk-privébalans definieert de verhouding tussen werk en privéleven. Als beide in harmonie met elkaar zijn, spreekt men van een perfecte balans tussen werk en privéleven en dus van een gezonde mix van beide levensgebieden. Gemeten wordt de BLI (Better Life Index) aan de hand van door de OESO gedefinieerde criteria waaronder huisvestingsomstandigheden, onderwijs, milieu, gezondheid en ervaren levenstevredenheid. De schaal voor de beoordeling van de levenstevredenheid gaat van nul tot tien.

 

De Nederlanders zijn het meest tevreden

In Nederland is de BLI 9,3 waardoor Nederland onbetwiste koploper is wat de ervaren levenskwaliteit betreft. Slechts ongeveer een half procent van de bevolking moet meer dan 50 uur per week werken, terwijl het gemiddelde in de 35 OESO-landen 12,5 procent is. Op plaats twee staan de Denen, want met een score van 9 bereiken ze de op een na hoogste tevredenheidsgraad. Frankrijk, Spanje, België, Noorwegen en Duitsland scoren elk meer dan 8 punten, waarbij de Duitsers met 8,3 op de achtste plaats staan. In Ierland ligt de waarde met 7,9 relatief laag en in Rusland is de tevredenheidsgraad slechts 0,2 punten hoger dan in Ierland.

 

Balans tussen werk en leven verbeteren door gericht outsourcen

In veel beroepen is de communicatie een belangrijk instrument zonder welk effectief werk niet mogelijk is. Wereldwijde zakelijke relaties vragen om een betrouwbare en duidelijke communicatie zonder taalbarrières en professionele vertalers kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan een vlotte communicatie. Wij helpen u graag verder en nemen ook complexe specialistische vertalingen voor onze rekening zodat de balans tussen werk en privéleven in uw bedrijf nog verder kan verbeterd worden. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken uit naar uw aanvraag.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen