Grootstedelijk toerisme: de top 5 van populairste steden in Europa

Grootstedelijk toerisme de top 5 van populairste steden in Europa

Stedentrips zijn een echte klassieker onder de korte vakanties en vooral in het voorjaar en de vroege zomer kiezen steeds meer reislustigen voor een stedentrip. Verschillende ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geleid tot een echte hausse want met Airbnb zijn er goedkope accomodaties in de centra van de metropolen en de goedkope vluchten maken een ontspannen en onderhoudende reis mogelijk. Het aantal overnachtingen in grote metropolen laat duidelijk zien welke steden bijzonder populair zijn.

 

Barcelona is de favoriete bestemming van de stadsreizigers

De Sagrada Familia en het Park Güell behoren tot de magneten onder de grote bezienswaardigheden in Europa en met bijna 20.000 overnachtingen per 1.000 inwoners kunnen de Barcelonezen zich de meest populaire Europese stad noemen. London met Big Ben en Parijs met zijn Eiffeltoren bezetten plaats twee en drie. Ongeveer 15.000 overnachtingen per 1.000 inwoners laten duidelijk zien hoe populair de twee steden zijn bij gasten die graag een nachtje blijven. München en Berlijn, de Duitse metropolen, staan op de vierde en vijfde plaats in de lijst van de populairste Europese steden. In Rome en Hamburg zijn er nog steeds tussen de zeven- en de achtduizend overnachtende gasten per 1.000 inwoners per jaar.*

 

De bezoekers zijn leergierig

Wie twee of drie dagen in Parijs of Barcelona doorbrengt, heeft veel tijd en moet de bezienswaardigheden niet in sneltempo afhaspelen. Informatie en tips in de moedertaal zijn dan welkome oriëntatiehulpmiddelen die waardevolle informatie kunnen opleveren. Wij vertalen brochures en reistips in veel verschillende talen en helpen u graag verder. Neem eenvoudig en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken uit naar uw aanvraag.

*Bron: Statista

 

Een nieuwe opmerking toevoegen