Armeense vertalingen: alles wat u moet weten

Armeense vertalingen

Het Armeens is een zeer oude taal, gekenmerkt door zijn unieke alfabet en tal van taalkundige eigenaardigheden. Vandaag de dag is de vertaling van uw teksten in het Armeens bijzonder interessant gezien de grote diaspora van Armeniërs over de hele wereld en de groeiende economische betrekkingen met talrijke landen.

 

Armeens: de oorsprong en eigenaardigheden van de taal

Armenië, een voormalige Sovjetrepubliek, ligt in de Kaukasus in West-Azië. Het land was ooit verdeeld tussen het Ottomaanse Rijk en Rusland, waardoor twee varianten van de taal zijn ontstaan:

  • Oost-Armeens: de officiële taal van de Republiek Armenië, die ook wordt gebruikt in Armeense gemeenschappen in Rusland en Iran.
  • West-Armeens: Deze variant wordt vooral gesproken door de West-Armeense bevolking. Vandaag neemt de ontwikkeling van deze taalsoort echter af.

Het Armeens is een van de takken van de Indo-Europese taalfamilie. Het is een geïsoleerde taal, omdat het Armeens niet kan worden geassocieerd met een andere levende taal. De geschreven vorm van het Oud-Armeens of Klassiek-Armeens (ook bekend als Grabar) is ontstaan in de 5e eeuw.

Het Armeens is een complexe taal die zijn eigen alfabet met 38 tekens heeft. Net zoals het Oudgrieks en sommige Germaanse talen, heeft het Armeens vele taalkundige eigenaardigheden op het vlak van interpunctie, grammatica of vervoeging.

 

Waarom teksten in het Armeens laten vertalen?

Armeens wordt vandaag gesproken door bijna 3 miljoen sprekers in Armenië zelf en door bijna 2 miljoen sprekers in de landen van de voormalige Sovjet-Unie.

Armenië, dat een unieke geografische ligging heeft op het grensgebied tussen Azië en Europa, grenst aan Georgië in het noorden, Azerbeidzjan in het oosten, Iran in het zuiden en Turkije in het westen.

Met zijn 3,4 miljoen inwoners is Armenië de thuisbasis van 20 verschillende nationaliteiten, waaronder Georgiërs, Russen, Oekraïners, Duitsers, Syriërs, enz. Er emigreerden inmiddels ook tussen de 2 en 3 miljoen Armeniërs naar de Verenigde Staten, Europa en vele landen in het Midden-Oosten.

ViaVerbia stelt u Armeense moedertaalvertalers ter beschikking die in staat zijn om vele soorten teksten uit verschillende talen te vertalen in het Armeens en vice versa. De taalkundigen werken in hun moedertaal om u een kwalitatief hoogstaand resultaat te garanderen, ongeacht het vertaalgebied (zoals marketing, recht, geneeskunde, technologie of financiën).

 

Een nieuwe opmerking toevoegen