Welke tools zijn het meest geschikt voor videoconferenties?

Welke tools zijn het meest geschikt voor videoconferenties

Talrijke programma's maken het tegenwoordig mogelijk om een videoconferentie te organiseren. Een aantal daarvan zijn gratis en maken slechts beperkt gebruik mogelijk, voor andere moet worden betaald en deze zijn bedoeld voor professioneel en regelmatig gebruik.

Bij het online tolken van de videoconferenties van onze klanten, maken we gebruik van de meest gebruikte, hieronder voorgestelde platforms.

Deze tools bieden talrijke functies zoals beeldschermopdeling (beeld-in-beeld) en het gemeenschappelijk delen van inhoud. Ze maken thuiswerken (‘home office’) gemakkelijker en kunnen gedeeltelijk ook internationaal bestaande netwerken gebruiken of opbouwen - uiteraard zonder dat de deelnemers naar een andere plek hoeven te reizen. In veel gevallen is ondersteuning door een tolk echter aan te raden. Men heeft het hierbij vaak over online tolken, omdat deze service via een virtuele vergaderruimte wordt uitgevoerd.

 

Moeiteloos online tolken dankzij comfortabele videoconferentie-tools.

Onze klanten kunnen verschillende platforms gebruiken zoals Zoom Meetings en Microsoft Teams, die het allemaal mogelijk maken om in een paar stappen of muisklikken virtuele vergaderingen te organiseren.

Naast het maken van videoverbindingen bieden deze platforms vaak functies als het opdelen van het beeldscherm (beeldsectoring), chatrooms en het gemeenschappelijk delen van inhoud; dat maakt het tolken aanzienlijk gemakkelijker en leidt vaak tot kwalitatief hoogwaardige resultaten.

Wij gebruiken twee gerenommeerde platforms

Zoom Meetings

Zoom Meetings is een videoconferentie-tool voor zakelijke communicatie die het organiseren van vergaderingen met talrijke deelnemers en, indien nodig met tolk(en), mogelijk maakt. De service is snel en flexibel te beheren: de organisator van de vergadering maakt een uitnodiging die hij de deelnemers stuurt in de vorm van een link in een e-mail. De deelnemers zijn niet verplicht om zich te registreren op de Zoom-website. Het is voldoende om op de link te klikken om in de virtuele vergaderruimte te komen.

Let erop dat in de gratis versie de vergaderduur bij meer dan twee deelnemers tot 40 minuten is beperkt. Bij online besprekingen met slechts twee deelnemers is er op dit moment geen beperking.

Hierdoor gebruiken we de business-versie en kunnen daarom een onbegrensde vergaderduur garanderen aan onze klanten.

Microsoft Teams

Dit platform maakt het mogelijk om videoconferenties te organiseren en geeft realtime gedeelde toegang tot Office-documenten.

Microsoft Teams beschikt over een gratis aanbod voor het uitvoeren van videoconferenties met een bestandsgrootte tot 10 GB per team plus 2 GB per gebruiker.

Ook hier is een opdeling van het beeldscherm (scherm-in-scherm) mogelijk evenals een gezamenlijke uitgave van Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-bestanden die bovendien externe toepassingen kunnen opnemen.

Hieronder vindt u nog informatie over een platform dat om verschillende redenen door ons niet wordt gebruikt.

Skype

Skype heeft voor wat betreft zijn audio- en videogesprekken (individuele AV-overdracht) bij het publiek een bepaalde bekendheid bereikt en is beschikbaar in een browserversie. De online messenger kan via een pc-interface gratis videogesprekken uitvoeren. De toegang is gratis en voor deelname aan een bespreking is slechts een link nodig, d.w.z. dat er geen registratie nodig is.

De versie Skype for Business wordt speciaal voor bedrijven aangeboden en is ontwikkeld voor zakelijke meetings in een grote omgeving.

Deze versie concentreert zich op het bedrijfsleven en bezit centrale functies om vergaderingen te organiseren, in realtime met elkaar te spreken en tijdens de presentatie inhoud met elkaar te delen dankzij de integratie van Office 365 Pro. Een ander kenmerk van de Business-versie is de mogelijkheid om vergaderingen rechtstreeks in de Outlook-agenda te programmeren.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons online formulier of per e-mail en krijg zo prijzen en kosten voor uw concrete aanvraag voor online tolken.

 

Opmerkingen

Tom M. (24/03/2021)

Geachte,

Ik werk voor een internationaal bedrijf (Nike) en ben opzoek naar een oplossing om onze
OR,SA, CPBW meetings instant te vertalen (E/NL).

Zou je mij hierover kunnen contacteren?

Mvg,
Tom M.

Een nieuwe opmerking toevoegen