Online tolken - belangrijke voordelen

Online tolken - belangrijke voordelen

Nu we vol in de Coronacrisis zitten, zijn videoconferenties een stuk belangrijker geworden. Dit geldt in het bijzonder voor online tolken, ook wel tolken op afstand genoemd, waarvan steeds meer gebruik wordt gemaakt door bedrijven. Dit soort tolken biedt een werkend en snel alternatief voor een meertalig gesprek. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen.

 

Wat betekent online tolken?

De naam zegt het al: online tolken is een tolkservice bij een videoconferentie. Daarmee heeft u de mogelijkheid om via uw computer, tablet of smartphone in te loggen bij een virtuele conferentie, waarbij het gesprek tussen de meertalige deelnemers live wordt getolkt. Deze service kan ook uitgesproken nuttig zijn bij interne vergaderingen met multiculturele teams en partners en tijdens uw gesprekken met internationale klanten.

 

De voordelen van online tolken

Online tolken heeft talrijke voordelen. We noemen er een aantal:

 

Kostenverlaging

Online tolken brengt in de eerste plaats een economisch voordeel met zich mee. De tolk heeft geen reistijden, zodat de kosten van de service worden verlaagd met de reiskosten, die in het geval van een reis naar het buitenland behoorlijk prijzig kunnen zijn.

 

Een kwalitatieve service

Anders dan vaak aangenomen, heeft tolken op afstand geen invloed op de kwaliteit van deze service. Voor videoconferenties gebruiken we krachtige software die een uitstekende geluids- en beeldkwaliteit bieden en een volledige onderdompeling in de taal mogelijk maken.

Bovendien is de tolk op afstand, die speciaal opgeleid is voor deze diensten, in staat de deelnemers de vereiste zekerheid te geven om het gesprek vloeiend te laten verlopen. Elke deelnemer aan de bijeenkomst kan zonder problemen een interactie opbouwen en gebruik maken van een dynamische, betrouwbare en professionele tolkenservice. Natuurlijk garandeert de tolk op afstand ook de absolute vertrouwelijkheid van de inhoud van het gesprek.

 

Onmiddellijke beschikbaarheid voor dringende aanvragen

De enige vereiste waaraan moet worden voldaan om gebruik te maken van deze service, is een stabiele internetverbinding zodat een hoog reactievermogen van de experts kan worden gewaarborgd. Zij kunnen vervolgens ingaan op uw dringende aanvragen zoals een last-minute vergadering.

 

Grotere flexibiliteit

Verder kunnen de dag, de tijd en natuurlijk de locatie flexibeler worden geselecteerd. Met online tolken kan de dienstverlener op alle plekken van de wereld thuis zijn.

 

Een grote keuze aan tolken

Omdat de locatie geen rol meer speelt, heeft u een brede keuze aan tolken die zich overal ter wereld kunnen bevinden. U kunt daardoor letten op klantspecifieke vereisten en een tolk selecteren die gespecialiseerd is in uw branche (medisch, juridisch, financieel, industrieel, enz.) en die uw behoeften volledig begrijpt.

 

Bij ViaVerbia bieden we online tolken (telefoon- of videotolken) in veel verschillende taalcombinaties met vakkundige tolken die op verschillende plaatsen in de wereld gevestigd zijn.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen