Videotolken

Videotolken

Een gesprek tussen anderstalige partners met een tolk die onmiddellijk vertaalt waarbij alle deelnemers zich op verschillende plaatsen bevinden? - Met videotolken is dit geen enkel probleem.

Het tolken door middel van video is een nuttige verdere ontwikkeling van telefoontolken, dat pas met het wijdverspreide gebruik van snel Internet mogelijk werd. Videoconferencing voor twee of zelfs meer deelnemers is nu eenvoudig mogelijk via het internet met verschillende, al dan niet gratis, programma's en tools. Het inschakelen van het camerabeeld is optioneel te selecteren voor elke deelnemer. U hoort en ziet de gesprekspartner(s) op het display, terwijl de stem via luidsprekers wordt uitgezonden. De transmissie vereist slechts fracties van een seconde, ongeacht hoe ver de deelnemers van elkaar verwijderd zijn. Deze vorm van communicatie wordt vaak gebruikt voor bedrijfsonderhandelingen of vergaderingen, maar ook in de gezondheidssector voor een gesprek tussen arts en patiënt en uiteraard voor privégesprekken.

 

Wat zijn de voordelen van videotolken?

In het videogesprek ziet men, naast de stem, een bewegend beeld van de gesprekspartner en lijkt het bijna alsof ze aan dezelfde tafel zitten. Alle deelnemers kunnen de gebaren en gezichtsuitdrukkingen van de anderen zien en dit vormt ook een voordeel voor de videotolk. Hij voegt de lichaamstaal toe aan de stem en dit verbetert het begrip van de te vertalen gesprekken. Tegelijkertijd kunnen ver van elkaar gelegen partijen de technologie gebruiken voor snelle vergaderingen om spontane problemen of veranderingen te bespreken zonder te hoeven reizen. In plaats van een face-to-facetolk wordt de videotolk kosteneffectief ingeschakeld en kan hij elke mededeling direct daarna vertalen.

Dit zijn de voordelen van videotolken:

  • Directe vertaling voor directe communicatie
  • Kostenbesparingen door deelname aan conferenties via internet
  • Geen tijdrovende reis van de deelnemers vereist
  • Snelle reactie op problemen en veranderingen in planning mogelijk
  • Kosteneffectieve videotolkdienst mogelijk in plaats van de face-to-facetolk

 

Onze service staat tot uw dienst

Wij bieden videotolken voor veel verschillende talen en werken nauw samen met professionele tolken uit talrijke landen. Ons team bestaat uit ervaren taalkundigen met verschillende vakspecialisaties, zodat we ook in het geval van specifieke onderwerpen competente ondersteuning kunnen bieden. Wilt u weten wat de kosten zullen zijn als wij u ondersteunen?

Contacteer ons vrijblijvend via ons onlineformulier voor prijzen en kosten voor uw specifieke vraag. Wij zijn uw videotolkdienst voor het gehele b2b-gebied en, indien nodig, beschikbaar voor vele andere toepassingen. 

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

  1. Geef aan wat u wenst
  2. Vraag een prijsofferte aan
  3. Bevestig en ontvang uw bestelling