Wat is belangrijk in financiële vertalingen

Wat is belangrijk in financiële vertalingen

Tegenwoordig spreekt het voor zich dat bedrijven over de hele wereld met elkaar handel drijven en daarbij financiële transacties uitvoeren. Dat geldt natuurlijk ook voor Europese bedrijven die enerzijds werken met fondsen uit andere landen en anderzijds de daar gevestigde bedrijven buitenlandse investeringsmogelijkheden bieden in hun eigen land. Dit alles wordt gedocumenteerd en gepresenteerd, contracten worden gesloten en documenten worden opgesteld. Alle zakenpartners hebben de juiste documenten in hun taal nodig, en dit vereist vele foutloze technische vertalingen.  Hiervoor worden vertaalexperts ingezet die gespecialiseerd zijn in financiën.

 

Duidelijke en begrijpelijke voorstelling

Het maakt niet uit uit welk land de zakenpartners komen, alle partijen hebben een perfecte vertaling nodig om een zakelijke overeenkomst te kunnen sluiten. Het gaat immers vaak om grote sommen geld en grote projecten, en er mogen geen fouten worden gemaakt. Gekwalificeerde financiële vertalers voeren deze veeleisende taak uit en geven een duidelijke en begrijpelijke voorstelling van de feiten en cijfers. Dit omvat vertalingen van kwartaalverslagen, jaarrekeningen en balansen, uiteraard met de bijbehorende terminologie uit de financiële sector. Naast de taalkundige achtergrond hebben de gespecialiseerde vertalers ook een rijke expertise in financiën, zodat ze niet alleen vertalen maar ook precies weten waarover de teksten handelen.

 

Financiële vertalingen in meer dan 100 talen

Onze taalexperts weten hoe belangrijk deze gespecialiseerde vertalingen zijn. We hebben native vertalers in dienst die samen meer dan 100 talen en dialecten spreken en bovendien bekend zijn met financiën. Op deze manier kunnen ze alle balansen, documenten en andere documenten op een aantrekkelijke en vlekkeloze manier voorstellen, terwijl ze het positieve imago van het bedrijf onderstrepen. De perfecte vertalingen brengen de ernst over en geven alle betrokkenen het gevoel dat ze hier met professionals te maken hebben. Dit wordt gewaarborgd door de taalkundige en technische knowhow van de vertalers, die dankzij hun werk voor internationaal actieve en uitwisselingsgerichte bedrijven kunnen putten uit een schat aan ervaring.

 

Groot netwerk van experts biedt flexibiliteit

Ons vertaalbureau biedt financiële vertalingen op hoog niveau. De vertalers, die gespecialiseerd zijn in financiële teksten, worden voortdurend bijgeschoold en kunnen direct worden ingezet voor alle teksten uit de financiële sector. Dit geldt zowel voor jaarlijkse bedrijfs- of jaarverslagen als voor beursberichten, risicoanalyses, beleggingsfondsen of gespecialiseerde brochures. De klant heeft slechts te maken met één contactpersoon, de projectmanager, die alle taken voor zijn rekening neemt. Dankzij een groot netwerk van experts is ons vertaalbureau flexibel en beschikt het ook over speciale interne organisatietools en terminologiedatabases.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen