Waarom in zee gaan met een stemmenbureau?

stemmenbureau

Inspreken in andere talen incl. voorafgaande vertaling van de gesproken teksten is tegenwoordig bij veel verschillende soorten audiomateriaal nodig, in het bijzonder voor de bedrijfscommunicatie. Het gebruik van een stemmenbureau voor de productie van opnames in meerdere talen biedt een aantal belangrijke voordelen, niet in de laatste plaats op gebied van de bij het project passende spraakkwaliteit en individueel advies door expert.

 

Wanneer is inspreken in een andere taal nodig?

Inspreken in een andere taal is een zeer nuttige service voor bedrijven of instellingen als onderdeel van de groeiende internationalisatie van hun producten of diensten en hun weergavebehoeften, evenals voor het verbeteren van de interne bedrijfscommunicatie bij multiculturele teams. Inspreken in een andere taal is een dienst die op zeer verschillende manieren kan worden vervuld, zoals hieronder weergegeven.

Luisterboekartiest

In het bijzonder bij de spraakopnames van luisterboeken moet erop worden gelet dat de stemacteur de opname in de andere taal moet interpreteren passend bij het soort luisterboek en de inhoud (kinderboek, wetenschappelijk, roman, e.d.). In alle gevallen moet de stemacteur trouw blijven aan de originele toon en het weergavedoel van de oorspronkelijke opname.

Antwoordapparaat in meerdere talen

Een bedrijf dat actief is in meerdere landen of zich richt op buitenlandse klanten zal mogelijk ook een meertalige stemacteur willen gebruiken om de berichten in meerdere talen in te laten spreken.

Voice-overs in verschillende talen voor audiovisuele media

Als een bedrijf of instelling intern video's produceert, om bijvoorbeeld een product of dienst te presenteren, kunnen spraakopnames in andere talen door een stemmenbureau nodig zijn. Het implementeren van een voice-over in het Engels of een andere taal (bijv. voor een YouTube-video) is in de bedrijfswereld eveneens een veel gebruikte procedure.

 

Waarom in zee gaan met een stemmenbureau?

Het gebruik van een stemmenbureau voor meertalige opnames heeft veel voordelen.

Toegang tot de modernste apparatuur

Het gebruik van een stemmenbureau dat samenwerkt met verschillende opnamestudio's voor de spraakopnames, betekent dat het gebruik van professionele studio-apparatuur de kwaliteit van het audioproduct aanzienlijk kan verhogen. Studiomicrofoons, koptelefoons, mengpaneel, effectapparatuur, volledig geluidsdichte ruimtes met ideale akoestiek en nog meer... De uitrusting die beschikbaar is in een opnamestudio en wordt bediend door een gespecialiseerd technicus biedt uitstekende audioresultaten en een grote variabiliteit qua vormgeving. De opnamekwaliteit is in vergelijking met de gemiddelde thuisstudio een stuk hoger, omdat hypermoderne studiotechniek en akoestisch geoptimaliseerde opnameruimtes een aanzienlijke investering vormen. Bij een vergelijking tussen thuis- of studioproducties is deze mate van professionaliteit meestal duidelijk merk- en hoorbaar.

Professioneel advies

Het gebruik van een stemmenbureau zorgt er, naast een technisch hoogwaardige opname-omgeving, ook voor dat deze technische voordeelpositie wordt gebruikt dankzij ervaren geluidstechnici. Hun knowhow is een kwaliteitsgarantie waardoor elke klant zeer tevreden zal zijn met het eindresultaat van de opname. Deze experts zijn niet alleen verantwoordelijk voor het probleemloos functioneren van de studio-uitrusting en het bereiken van de optimale opnamekwaliteit, maar door hun enorme ervaring verlenen ze de betreffende audioproductie ook een meer doelgericht luisterbeleving. Hun technische vakkennis, hun inspirerende aanmoedigingen en communicatieve bemiddelingsvaardigheden werken altijd in uw voordeel. Dat maakt vaak het hoorbare verschil.

Hoog tempo in de orderuitvoering

Een opdracht geven aan een stemmenbureau, betekent dat de technische productie wordt toevertrouwd aan een team van vakmensen die professioneel, zorgvuldig en doelgericht werken. Een audio-opname, van welke soort ook, vereist uitstekende toepassingskennis van de beschikbare technologie. Anders kan het project onaangename vertragingen oplopen en zelfs duurder uitvallen.

 

Als verantwoordelijke wilt u zeker dat uw project auditief volledig hoogwaardige vormen aanneemt en dat alle geluidsopnamen efficiënt en zonder vertraging worden geproduceerd en optimaal worden nabewerkt (postproduction). Dan is kiezen van een professioneel stemmenbureau de goede keuze.

 

Bent u op zoek naar een professioneel stemmenbureau?

Samen met ons ontstaan geluidsopnames van de hoogste kwaliteit. Neem nu contact met ons op.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen