Groen licht voor de handels- en investeringsbeschermingsovereenkomsten tussen de EU en Singapore

Groen licht voor de handels- en investeringsbeschermingsovereenkomsten tussen de EU en Singapore

Rechten van werknemers en milieubescherming maken deel uit van de overeenkomst

De vrijhandelsovereenkomst die het Europees Parlement in februari 2019 goedkeurde, zal binnen vijf jaar vrijwel alle tarieven tussen de twee partijen afschaffen. Het zal vrije handel in diensten mogelijk maken, ook in retailbankieren. Het beschermt unieke Europese producten zoals wijn uit Jerez of Nürnberger Bratwurst en stelt de Singaporese aankoopmarkt open voor bedrijven uit de EU die bijvoorbeeld in de spoorwegsector actief zijn. De overeenkomst omvat ook een versterking van de rechten van werknemers en de bescherming van het milieu, een element dat voor het Parlement bijzonder belangrijk is.

Het Parlement heeft laten zien dat het zich inzet voor een op regels gebaseerd handelssysteem: de EU houdt eerlijke en vrije handel in stand. De handelsovereenkomst zal niet alleen de toegang van de EU tot de markt in Singapore verbeteren, maar meer nog tot de groeiende ASEAN-regio, terwijl de werknemers en het milieu goed beschermd worden. De overeenkomst inzake de investeringsbescherming omvat de hervormde aanpak van de EU en zal in de plaats komen van de bestaande overeenkomsten tussen Singapore en de lidstaten van de EU en Singapore die de toxische investeerder-staatsarbitrage bevatten.

Singapore is veruit de grootste partner van de EU in de regio, goed voor bijna een derde van de handel in goederen en diensten tussen de EU en ASEAN en ongeveer twee derde van de investeringen tussen de twee regio's Meer dan 10.000 Europese bedrijven hebben regionale kantoren in Singapore.

 

Talen van Singapore

Singapore heeft vier officiële talen: Engels, Maleis, Mandarijn Chinees en Tamil. Engels is de gemeenschappelijke taal en is de taal van het bedrijfsleven en de overheid en de taal waarin onderwezen wordt in scholen.

Singaporezen zijn meestal tweetalig, met Engels als hun gemeenschappelijke taal. Meestal word de moedertaal als tweede taal onderwezen op school om de etnische identiteit en waarden te bewaren. De officiële talen (met tussen haakjes de percentages van de bevolking die de betreffende taal leest en schrijft) die door Singaporezen worden gebruikt zijn Engels (80%), Mandarijns (65%), Maleis (17%) en Tamil (4%).

Onze vertalers, die gespecialiseerd zijn in vele Aziatische talen, zijn beschikbaar voor bedrijven die taalondersteuning nodig hebben op commercieel of financieel vlak of op andere gebieden.