Kennis van het Engels: welk land schittert in het Engels als vreemde taal?

Kennis van het Engels welk land schittert in het Engels als vreemde taal

Engels is de wereldtaal van het heden. Al voor de verspreiding van het internet en de daarmee verbonden globalisering was kennis van het Engels in de meeste beroepen een basisvereiste. Tegenwoordig is het mogelijk om in bijna elk land ter wereld in het Engels te communiceren en uit de evaluatie van een test is gebleken in welke landen de inwoners naast hun moedertaal ook met veel vertrouwen Engels spreken. Daarvoor werd gebruik gemaakt van een taaltest op basis van de GER-norm die de kennis van vreemde talen in zes niveaus indeelt. De resultaten van beginners tot het hoogste niveau (C2) waar de taal bijna op het niveau van de moedertaal zit, werden vervolgens per land omgezet in punten, afhankelijk van de herkomst van de deelnemers.

 

Scandinaviërs houden van Engels

1,3 miljoen deelnemers slaagden voor de EF-standaard-Engels-test en vooral in Scandinavië hebben personen die het Engels als moedertaal hebben een grote kans dat men ze optimaal begrijpt. Een van de redenen hiervoor is zeker te vinden in de gemeenschappelijke taalfamilie. In het Zweeds zijn er bijvoorbeeld meer dan 1.000 woorden die ook in het Engels gebruikt worden. Zweden eindigde eerst met 70,72 op 100, op de voet gevolgd door Nederland met 70,31 punten. Noorwegen werd 3de, gevolgd door Denemarken en Luxemburg op de 5de plaats. Finland, Slovenië, Duitsland, België en Oostenrijk stonden op de plaatsen 6 tot en met 10. Buiten de top 10, maar nog steeds op goede plaatsen zijn Polen en Zwitserland te vinden.

 

Zakelijk Engels vereist overtuigende kennis van de taal

Een uitstekende kennis van het Engels is een voorwaarde voor een optimale onderhandelingspositie, vooral in kostenintensieve sectoren. Ons kantoor verzorgt al meer dan 40 jaar gespecialiseerde vertalingen en vele andere taaldiensten van en naar het Engels. Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

 

Een nieuwe opmerking toevoegen