Vertalingen voor de textielsector

Vertalingen voor de textielsector

De gemiddelde omzet van de textielsector in Europa bedraagt jaarlijks meer dan 80 miljard euro. De sector vertoont wel geen grote groeisprongen, maar de cijfers bleven de voorbije jaren stabiel en de vooruitzichten zijn rooskleurig. Vooral de vier basissectoren mogen verheugd zijn over hun planbare omzetten.

 

1. Mode & kleding gaan altijd met hun tijd mee

De kleren maken de man: dit spreekwoord is vandaag meer dan waar en de mode- en kledingindustrie vindt zich om de paar maanden opnieuw uit. Creatieve koppen ontwerpen vandaag de mode van morgen en wie iets nieuw zoekt, wordt online met een paar clicks verrast door aanbiedingen van over de hele wereld. Functionele kleding, sportkleding, feestkleding en businessmode zijn slechts een klein onderdeel van het dagelijkse leven en geen andere trend kan sneller wereldwijd worden verspreid dan de nieuwste mode.

 

2. Huishoudtextiel werden modeproducten

Gordijnen, bekleding, tapijten, decoratieve stoffen en beddengoed zijn vandaag handige hulpmiddelen om sfeer in een ruimte te creëren. Net als mode verandert ook huishoudtextiel met de seizoenen om een woning gezellig aan te kleden. Functionele stoffen worden steeds populairder en thermische gordijnen of onderhoudsvriendelijke stoffen bekledingen zorgen voor een gestage ontwikkeling van de sector.

 

3. Schoenen en lederwaren zijn echte klassiekers

Schoenen waren lange tijd enkel lederwaren, maar toen was er de kunststofindustrie die schoenen opnieuw uitvond. Leder is echter ook vandaag nog een mooi natuurlijk materiaal met veel positieve eigenschappen. Ook wat duurzaamheid betreft, grijpt de schoenenbranche steeds vaker terug naar dit klassieke natuurlijke product. Bij de accessoires was echt leder altijd al een mooi, sterk en duurzaam materiaal en met riemen, handschoenen en handtassen is het ook vandaag nog mogelijk een mooie omzet te genereren.

 

4. Technisch textiel

Textiel is niet alleen geschikt als stof voor kleding of sofabekleding. Modern technisch textiel dient als isolatiemateriaal, zeildoek, licht constructiemateriaal in bruggenbouw, wondverband en nog veel meer. Technisch textiel vergroot met elke nieuwe ontwikkeling de eigen markt en het einde van de mogelijkheden is nog lang niet in zicht.

 

Globaliteit is de motor van de textielindustrie: sectorspecifieke vertaaldiensten

De onlinehandel draait jaarlijks miljarden omzet, alleen in de textielindustrie. Zeer complex, technisch textiel beantwoordt aan de strengste eisen voor moderne bouwprojecten wereldwijd en kleine ontwerpers zetten hun eigen webshop op om aan bekendheid te winnen. Bijna geen enkele sector kan zo makkelijk globaal denken en functioneren als de textielindustrie en de internationale handel en verkoop vertrouwt hiervoor op professionele vertalingen. Bij productbeschrijvingen, contractonderhandelingen of toelichtingen bij de voordelen van modern textiel helpen vertalers de taalbarrière te overbruggen. Zo zijn ze een belangrijke schakel in een succesvolle textielsector wereldwijd.