Vertaalbureau voor toeristische vertalingen

Toeristische vertalingen

De toeristische sector opereert wereldwijd en meertalig, vertalingen maken hier een onmisbaar onderdeel van uit. Voor alle spelers in de toeristische bestemmingen (hotels, reisagentschappen, toeristische diensten, restaurants, luchtvaartmaatschappijen, musea, …), is de kwaliteit van vertalingen cruciaal ter promotie van toeristische attracties, offertes of diensten.

 

Kenmerkende eisen van toeristische vertalingen

Een vertaler die gespecialiseerd is in toerisme, beschikt over veelzijdige competenties. Deze vertaler kent de reissector op z’n duimpje, en beheerst als geen ander de vertaalkunde voor websites, marketing, sales en de juridische sector.

Hij of zij beschikt ook over een uitgebreide kennis van alle aspecten bij de lokale cultuur: toeristische bestemmingen, praktische weetjes, geschiedenis, gastronomie, aardrijkskunde, ...

Creativiteit, nauwkeurigheid en leergierigheid zijn typische kenmerken voor de toeristische vertaler.

 

ViaVerbia, vertaalbureau voor de toeristische sector

Tolk- & Vertaalbureau in Antwerpen

E-mail: antwerpen@viaverbia.com

 

Telefoon: 0800 166 26

Vanuit het buitenland: +32 800 166 26

Bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u.

 

Adres van het vertaalbureau:

De Keyserlei 58/60, 2018 Antwerpen

 

> Alle ViaVerbia vertaalbureaus <

Ons vertaalbureau ViaVerbia biedt vertaaldiensten voor alle spelers van de toeristische sector. Onze doorgewinterde vertalers zijn gespecialiseerd in deze materie en vertalen naar hun moedertaal.

Zij wonen in het land van de doeltaal en zijn helemaal ondergedompeld in de taal en de cultuur van de betreffende toeristische bestemmingen.

 

Wij vertalen alle toeristische teksten en documenten:

 • reisgidsen
 • websites van toeristische spelers
 • reiscatalogi en -magazines
 • affiches
 • brochures en flyers
 • menu’s
 • productfiches
 • sociale media
 • reisblogs ...

Dankzij de sectorervaring van onze vertalers kunt u ons in alle vertrouwen uw toeristische vertalingen sturen voor uw internationaal en meertalig doelpubliek.

 

Uw documenten in ruim 100 talen laten vertalen

Met ruim 40 jaar ervaring in toeristische vertalingen is ViaVerbia (Optilingua International) een van de marktleidende internationale taaldienstverleners. Ons bedrijf beschikt niet alleen over talrijke vertaalbureaus maar werkt ook samen met meer dan 3.500 professionele en native vertalers wereldwijd. Wij werken met meer dan honderd verschillende talen, van de meest voorkomende tot de meest zeldzame waaronder Frans, Chinees, Russisch, Engels, Arabisch, Duits, Turks, Spaans en Portugees.

 

FAQ over toeristische vertalingen

Toerisme, cultuur en reizen vragen veel creativiteit, flexibiliteit en een grote dosis schrijftalent van de vertaler. Hij of zij beschikt ook over een grote algemene kennis en kent de terminologie die kenmerkend is voor de reisindustrie.

In eerste instantie zorgt u ervoor dat uw documenten in de taal van uw doelpubliek beschikbaar zijn. Communiceert u met een internationaal cliënteel? Neem dan de meest courante talen zoals Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees, Arabisch, ...

In toeristische vertalingen kunnen heel wat ondersteunende media worden gebruikt. Dat zijn bijvoorbeeld geschreven documenten (brochures, gidsen, magazines ...), maar ook digitale teksten (sociale media, websites ...). Audiovisuele inhoud is een ander voorbeeld dat sterk vertegenwoordigd is in de toeristische sector (documentaires, audiogidsen, promovideo’s van reizen ...).

 

 

Andere vertalingen:

Juridische vertaling

Bedrijfsstatuten, contracten, vonnissen, licenties, ...

Lees meer

Dringende vertaling

Vertalingen met uiterst korte deadlines

Lees meer

Beëdigde vertaling

Diploma’s, echtscheidingsdocumenten, rijbewijzen, geboorteaktes, ...

Lees meer

Websitevertaling

E-commerce, mobiele apps, SEO-vertalingen, ...

Lees meer

Alle professionele vertalingen

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

 1. Geef aan wat u wenst
 2. Vraag een prijsofferte aan
 3. Bevestig en ontvang uw bestelling