Vertaaldiensten voor Amazon

Amazon vertaling

Verkoopt u producten op e-commerceplatforms zoals Amazon of vergelijkbare sites en wenst u ervoor te zorgen dat kopers van over de hele wereld uw producten kunnen bestellen? In dit geval is het essentieel om uw productbeschrijvingen te vertalen in de moedertaal van uw doelgroep.

 

Productvertaling op Amazon: specifieke uitdagingen

De internationale e-commercegigant Amazon maakt het voor particulieren en professionals van over de hele wereld mogelijk om op een eenvoudige manier producten op de marktplaats opnieuw te verkopen, ongeacht de sector (industrie, auto's en motorfietsen, IT, boeken, speelgoed, huis en tuin, muziek, reizen, sport en vrije tijd, enzovoort).

Als verkoper zal u een gedetailleerde beschrijving moeten maken en technische informatie over uw product moeten invullen.

Om uw zichtbaarheid op het platform te optimaliseren en het mogelijk te maken dat anderstalige kopers uw producten kunnen bestellen, is het essentieel dat u de inhoud vertaalt naar de moedertaal van de potentiële internetklanten.

Om dit gemakkelijker te maken, heeft Amazon automatische vertaalsoftware geïmplementeerd (Amazon Translate). Toch biedt deze tool, net als elk ander automatisch vertaalsysteem, geen 100% betrouwbare vertaling.

Letterlijke vertalingen, grove fouten, dubbelzinnigheden, slechte leesbaarheid,... Deze fouten komen vaak voor bij een dergelijke vertaling. Ze kunnen het bedrijfsimago ernstig schaden, de zoekresultaten naar het product beïnvloeden en de verkoop doen dalen. De gevolgen kunnen bijzonder groot zijn voor producten uit het topsegment (IT-apparatuur, luxecosmetica en -parfums, merkkleding, enz.).  Om dergelijke tegenslagen te voorkomen, is het dus sterk aangeraden om beroep te doen op vertaalprofessionals.

 

Vertaal uw Amazon-producten met ViaVerbia

Bij ViaVerbia bieden wij vertaaldiensten voor uw productomschrijvingen op marktplaatsen en e-commercesites (Amazon, enz.).

Uw content wordt vertaald door professionals die alleen naar hun moedertaal vertalen. Deze zijn meestal gevestigd in het land waar de doeltaal wordt gebruikt. Dit betekent dat ze beschikken over een geactualiseerde woordenschat en een gedegen kennis van de lokale cultuur.

Elk element van de brontekst (titel, woordspeling, slogan, slagzin, idiomatische uitdrukkingen, culturele verwijzingen, technische informatie, enz.) is hierdoor perfect aangepast aan de cultuur van het doelland. Onze vertalers beheersen ook de technische terminologie die specifiek is voor uw sector, en ze beschikken over een sterk creatief vermogen en een grote aandacht voor details. Dankzij hun expertise op het gebied van web-, marketing- en e-commercevertalingen zijn onze professionele vertalers bovendien in staat om geoptimaliseerde vertalingen uit te voeren, zodat uw producten op de juiste manier op het platform worden weergegeven.

Wanneer u ViaVerbia inschakelt om uw Amazon-productomschrijvingen te vertalen, ontvangt u kwaliteitsvertalingen die klaar zijn voor gebruik, betrouwbaar zijn en aangepast zijn aan de doelmarkt – zodat de reputatie van uw bedrijf behouden blijft en de waarde van uw producten voor internationale klanten wordt verhoogd.

 

FAQ’s over Amazon-productvertalingen

De kosten voor het vertalen van een productbeschrijving op Amazon of een ander e-commerceplatform hangen af van de hoeveelheid te vertalen tekst, de techniciteit van de inhoud en de talencombinatie. Contacteer ons voor een gedetailleerde prijsopgave.

Wij raden aan om uw inhoud te vertalen naar de moedertaal van de kopers of minstens in het Engels. Een koper zal altijd gevoeliger zijn voor inhoud die in zijn moedertaal is geschreven. Dit creëert een hechte klantrelatie en straalt een zeer positief beeld uit naar de klant.

Wij beschikken over een groot aantal vertalers die gespecialiseerd zijn in tal van sectoren (marketing, medisch, technisch, financieel, enz.). Hierdoor kunnen wij alle soorten inhoud vertalen, ongeacht uw sector en de producten die u aanbiedt (tuingereedschap, meubilair, mode, luxegoederen, elektronische of computerapparatuur, keukengerei, boeken, enzovoort).