Vertalingen voor de automobielindustrie

Vertalingen voor de automobielindustrie, Vertaalbureau België

ViaVerbia heeft vele jaren ervaring op het gebied van gespecialiseerde vertalingen voor de automobielindustrie.

Fabrikanten, leveranciers en dienstverleners, maar ook reclame-, online en media-agentschappen van de automobielsector vertrouwen ons blijvend.

Bij vertalingen garandeert de zorg die aan het werk wordt besteed, dit noodzakelijke vertrouwen. Vanuit onze specialisaties juridische vertalingen en octrooivertalingen weten we met welke mate aan gevoeligheid veel van de te verwerken informatie, vooral in de automobielindustrie en haar toeleveranciers, voor onze opdrachtgevers moet worden verwerkt.

De strengste vertrouwelijkheid is bij ons de absolute standaard. In de sterk geglobaliseerde automobielindustrie maakt de dagelijkse correspondentie met buitenlandse vestigingen en leveranciers in het kader van productie, verkoop, publicatie, agentschappen en persactiviteiten deel uit van de dagelijkse communicatiebehoeften. Informatie over modelontwikkelingen, octrooien, bedrijfsstrategieën, … is echter vaak uitsluitend bestemd voor een kleine groep mensen omdat vertrouwelijkheid vaak een belangrijke concurrentiefactor is.

In de automobielindustrie zijn vertalingen vaak meteen in meerdere talen nodig: van het lastenboek van een component, via contractovereenkomsten, octrooirechten, gebruiksaanwijzingen voor de productie-afdeling tot marketingbrochures of websites. Hier is de coördinatie door een coördinerende vertaaldienst niet alleen nuttig, maar ook onmisbaar.

 

Regelmatig vertalen wij de volgende soorten teksten:

 • websites
 • contracten
 • gebruikershandleidingen
 • onderhoudshandboeken
 • gebruiksaanwijzingen
 • catalogi en marketingteksten
 • testrapporten
 • opleidingsmateriaal
 • garantieafhandeling
 • documentatie over elektrische auto's
 • documenten voor tentoonstellingen, internationale beurzen, studies en gespecialiseerde conferenties …

Als experts zijn wij thuis in de automobielindustrie

Onze gespecialiseerde vertalers die voor de automobielindustrie werken, hebben niet alleen een goede kennis van de bron- en doeltalen, maar hebben ook de nodige technische kennis in huis om hun weg te vinden in ontwerptekeningen, materiaalkunde, procesverlopen en automotive marketing. Ze weten ook dat bedrijfsgeheimen tot elke prijs bewaard moeten worden en daarom werken ze met absolute discretie op gebied van gegevens en geheimhouding.

Ons vertaalbureau kan terugblikken op vele jaren ervaring, wat een van de redenen is waarom wij op lange termijn samenwerken met vele experts die direct uit de automobielindustrie komen en die zich als in techniek gespecialiseerde vertalers konden kwalificeren.

Intussen omvat ons netwerk nu meer dan 80 vestigingen in heel Europa. Veel van deze zijn te vinden op industriële locaties waar de behoefte aan gespecialiseerde vertalingen toeneemt.

Wilt u een offerte of meer informatie, neem dan contact met ons op via e-mail of via ons offerteformulier.