Beëdigd vertaler Engels

Beëdigd vertaler Engels

Om gerechtsgeldigheid te kunnen aantonen van buitenlandse autoriteiten in een Engelstalig land, is een beëdigde vertaling Engels vaak nodig voor een officieel document. Hiertoe is het verplicht om een beroep te doen op een beëdigd vertaler Engels. ViaVerbia beschikt over gekwalificeerde en doorgewinterde vertalers die voor u beëdigde en kwalitatieve vertalingen verzorgen waarop u kunt vertrouwen. Dit zowel in het Engels als in een honderdtal andere talen (Belgisch Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Duits, ...).

 

Wanneer is een beëdigde vertaler Engels nodig?

Overheidsdiensten, autoriteiten of buitenlandse instanties kunnen in vele contexten een beëdigde vertaling in het Engels vereisen.  Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een beroep te doen op een beëdigde expert-vertaler voor:

 • Visumaanvraag voor expats die naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland, ... vertrekken.
 • Inschrijving aan een vreemde universiteit van een Engelstalig land. 
 • Internationale erkenning van een huwelijksakte.
 • Vestiging van een bedrijf in het buitenland met Engels als voertaal.
 • Nieuwe job bij een buitenlands bedrijf op een Engelstalige locatie.

Enkele voorbeelden van documenten die onderhevig kunnen zijn aan beëdigde vertaling in het Engels:

 • Aktes van burgerlijke stand (identiteitskaart, paspoort, geboorteakte, huwelijksakte, trouwboekje, ...).
 • Certificaten en attesten (diploma’s, rapporten, verzekeringsattesten, rijbewijs, ...).
 • Commerciële documenten (bedrijfsstatuten, arbeidscontracten, algemene verkoopsvoorwaarden, ...).
 • Juridische documenten (echtscheidingsvonnis, uittreksel uit het strafregister, gerechtelijke uitspraken, ...).
 • Notariële aktes (testament, volmacht, ...).

 

ViaVerbia, vertaalbureau voor beëdigde vertalingen

Tolk- & Vertaalbureau in Antwerpen

E-mail: antwerpen@viaverbia.com

 

Telefoon: 0800 166 26

Vanuit het buitenland: +32 800 166 26

Bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 9u tot 18u.

 

Adres van het vertaalbureau:

De Keyserlei 58/60, 2018 Antwerpen

 

> Alle ViaVerbia vertaalbureaus <

Beëdigd vertaler Engels: welke kwaliteiten nodig?

De beëdigde vertaler Engels moet beëdigd zijn door een gerechtelijke instantie die de vertaler officieel toelaat beëdigde vertalingen uit te voeren naar het Engels. Deze partner garandeert zo een conforme en geldige vertaling naar het Engels van uw brondocumenten.

Een beëdigd vertaler die naar het Engels vertaalt, moet ook het Engels als moedertaal hebben. Hij of zij moet bovendien perfect op de hoogte zijn van de specifieke kenmerken bij deze soort vertaling, zoals de geldende wetgeving in het bestemmingsland of de technische en juridische terminologie in de betreffende sector.

Deze professional moet ook blijk geven van extreme zorgvuldigheid, nauwkeurigheid, enorm professionalisme en respect voor privacy bij de informatie die de klant geeft. 

Bij ViaVerbia maken we er een erezaak van samen te werken met beëdigde vertalers die beschikken over alle nodige vaardigheden om officieel betrouwbare, uiterst kwalitatieve en stipte vertalingen af te leveren.

 

Hoe verloopt een beëdigde vertaling in het Engels?

Om een beëdigde vertaling uit te voeren in het Engels, bezorgt u ons het te vertalen document met de gevraagde gegevens. De vertaler voert de vertaling uit naar het Engels, waarbij de vorm en inhoud van het brondocument in overeenstemming zijn. Deze vertaling krijgt een stempel met vermelding ‘beëdigde vertaling conform het origineel’, waaruit blijkt dat het document nauwkeurig en volledig werd vertaald.

Daarnaast moeten soms extra stappen worden ondernomen om de Engelse vertaling te laten legaliseren (bv. legaliseren door een consulaat, voorzien van een apostille, ...).

Bij ViaVerbia voeren we dankzij onze vertaalbureaus in vele landen (België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Portugal, Duitsland, Denemarken, Italië, Verenigd Koninkrijk, ...) alle beëdigingen lokaal voor u uit. Dankzij deze allesomvattende service krijgt u een direct bruikbare en beëdigde vertaling van hoge kwaliteit, zonder lange en dure stappen te moeten ondernemen.

Bij ViaVerbia kunt u ook een beëdigd tolk voor Engels of voor meer dan honderd andere talen inschakelen. Dat kan nodig zijn voor het vertalen van uitwisselingen tussen twee partijen met verschillende talen, tijdens hoorzittingen, rechtszaken, verklaringen, maar ook huwelijksceremonies, erfopvolging, ondertekening van contracten, enz.

 

FAQ over beëdigde vertaling Engels

De prijs voor een beëdigde vertaling in het Engels hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal woorden. Om het exacte tarief te kennen, stuurt u ons het document. Wij bezorgen u binnen 24 u. onze offerte.

Hier is de levertermijn ook afhankelijk van meerdere factoren, zoals de te vertalen tekstlengte en de talencombinatie. Contacteer ons rechtstreeks en wij luisteren naar uw wensen. Vervolgens informeren we u over de levertermijn van uw beëdigde vertaling in het Engels.

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

 1. Geef aan wat u wenst
 2. Vraag een prijsofferte aan
 3. Bevestig en ontvang uw bestelling