Vertalingen en andere taaldiensten in het Hebreeuws

Vertalingen en andere taaldiensten in het Hebreeuws

Ons kantoor verzorgt vertalingen en andere taaldiensten van en naar het Hebreeuws

Gespecialiseerde vertalingen, beëdigde vertalingen, tolken, voice-overs, proeflezen: ons kantoor is een full-service agentschap voor taaldiensten dat de expertise van professionele moedertaalvertalers en andere taalprofessionals wereldwijd ter beschikking stelt. 

Ons netwerk zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige service in meer dan 80 vestigingen over heel Europa.

 

Onze service biedt een breed scala aan taalcombinaties aan:

  • Nederlands ⇔ Hebreeuws
  • Frans ⇔ Hebreeuws
  • Duits ⇔ Hebreeuws
  • Engels ⇔ Hebreeuws
  • Italiaans ⇔ Hebreeuws
  • Portugees ⇔ Hebreeuws
  • en andere

De diensten van ons kantoor:

 

Onze vestigingen:

 

Offerteaanvraag

Graag geven we u een vrijblijvende en gratis offerte via onze online aanvraag

 

Interessante feiten over het Hebreeuws

Het Hebreeuwse alfabet is een van de oudste schrijfsystemen die vandaag nog steeds gebruikt worden.  De vroegste overgebleven voorbeelden in Hebreeuws schrift zijn meer dan 3000 jaar oud en dateren uit de tijd van het bewind van koning Salomo. 
 
Het Hebreeuwse kwadraatschrift wordt niet alleen gebruikt om de moderne Hebreeuwse taal te schrijven die vandaag de dag in Israël wordt gesproken, maar het wordt ook gebruikt om andere Joodse talen te schrijven, zoals het Jiddisch, dat zowel in het Hebreeuws schrift als in het Latijns schrijfsysteem is vastgelegd.  

In de Hebreeuwse taal worden doorgaans geen klinkers geschreven. Het schrijfsysteem is, zoals het Arabische schrift, een zogenaamd medeklinkerschrift. 

Twee officiële talen in Israël

Vandaag bestaan er twee officiële talen in de Joodse staat: het Hebreeuws en het Arabisch. Officiële aankondigingen worden in beide talen uitgegeven en zelfs als alle afgevaardigden in de Knesset, het parlement, Hebreeuws spreken, kunnen er toespraken in het Arabisch worden gehouden.  Het Israëlische schoolsysteem is gescheiden: dit betekent dat de lessen in het Hebreeuws plaatsvinden op scholen waar Joodse kinderen studeren, en dat de lessen op scholen voor Arabische kinderen in het Arabisch gebeuren.

U vindt aanvullende informatie over het Hebreeuws en de geschiedenis ervan op Wikipedia.