Vertaling van bankdocumenten: op wie een beroep doen?

Zoals vele andere sectoren is de banksector onderworpen aan een groot aantal wetten, regelgevende beperkingen en technische terminologie. Daarom moet voor de vertaling van bankdocumenten een beroep worden gedaan op de diensten van een gespecialiseerde professionele vertaler.

 

Wanneer moeten bankdocumenten worden vertaald?

De vertaling van bankdocumenten kan nodig zijn voor elke financiële, commerciële of boekhoudkundige verrichting met meertalige contacten: een fusie-overname, een bedrijfsovername, een stopzetting van activiteiten, een kredietaanvraag bij een buitenlandse investeerder, een onderhandeling met een klant of een partnerschap met een niet-Nederlandstalige contactpersoon...

Talrijke ondernemingen kunnen dan ook een  vertaling van financiële documenten nodig hebben: vermogensbeheerders, accountants, beleggingsfondsen, banken, risicomanagers, enz.  

Bovendien kan de vertaling betrekking hebben op verschillende soorten documenten, zoals:

  • jaarlijkse of driemaandelijkse rekeningstaten,
  • financiële en management-auditrapporten, risico-analyserapporten...
  • businessplannen,
  • productbeschrijvingen of banksoftware,
  • belastingdocumenten,
  • nalevingsrapporten,
  • elk ander boekhoudkundig, financieel of fiscaal document

In sommige gevallen kan er ook een beëdigde vertaling van bankdocumenten nodig zijn, wanneer de bevoegde autoriteiten dat eisen. Deze procedure maakt het mogelijk de echtheid van het vertaalde document te bevestigen.

 

Op wie een beroep doen voor de vertaling van bankdocumenten?

In het bankwezen kan de geringste onnauwkeurigheid of onhandigheid op taalgebied zeer schadelijke gevolgen hebben. Dergelijke fouten kunnen immers het gehele document in gevaar brengen en tot misverstanden tussen de betrokken partijen leiden.

Daarom is het, ongeacht het te vertalen document en het betrokken talenpaar, van essentieel belang een beroep te doen op een professionele vertaler die gespecialiseerd is in bankvertalingen.

Alleen een vertaler met ervaring in dit soort diensten en opgeleid in financiële vertaling, zal u een betrouwbare inhoud kunnen leveren. 

 

Doe een beroep op ViaVerbia om uw bankdocumenten te vertalen

Bij ViaVerbia garanderen wij u professionalisme, vertrouwelijkheid en nauwgezetheid bij de vertaling van uw financiële documenten.

Onze vertalers die gespecialiseerd zijn in financiële vertalingen hebben een gedegen professionele en academische ervaring in dit soort vertalingen.

Zij beschikken over een uitgebreide deskundigheid in de financiële wereld, zijn vertrouwd met de in het land van bestemming geldende normen en beheersen de terminologie die eigen is aan deze activiteitensector perfect, waardoor zij in staat zijn de meest complexe documenten te vertalen.

Om de taalkundige en culturele nauwkeurigheid van het vertaalde document te waarborgen, vertalen zij bovendien uitsluitend naar hun moedertaal en zijn zij afkomstig uit het land waarop de vertaling van toepassing is.

Dankzij hun knowhow, gecombineerd met hun nauwgezetheid en professionalisme, zullen zij een hoogwaardige vertaling kunnen afleveren die u met het volste vertrouwen kunt gebruiken. Op verzoek kunnen wij ook een beëdigde vertaling leveren om de geldigheid van uw vertaalde documenten te bevestigen.

 

FAQ's over de vertaling van bankdocumenten

Elke vertaler moet zich ertoe verbinden de vertrouwelijkheid van uw documenten, van welke aard ook, en uw persoonlijke gegevens te respecteren. Daarom contacteert u best een gerenommeerd vertaalbureau om zeker te zijn van de betrouwbaarheid van de vertaler en het goede verloop van de dienst.

Er zijn veel professionele vertalers die bankdocumenten kunnen vertalen. Het belangrijkste bij de keuze van een vertaler is dat u een vertaler kiest die gespecialiseerd is in financiële vertalingen en die uitsluitend naar zijn moedertaal vertaalt.

Het is mogelijk dat vertaalde bankdocumenten moeten worden beëdigd, indien de bevoegde autoriteit dit vraagt. Het is echter van essentieel belang gebruik te maken van de diensten van een beëdigd vertaler die gekwalificeerd is om dergelijke documenten te vertalen.