Technische vertaling in het Engels: woordenlijst uit de automobielsector

De automobielindustrie is een veeleisende sector die een grote precisie en een perfecte beheersing van technische termen vereist. Voor professionals in deze sector zijn vertalingen van technische informatie naar het Engels onmisbaar maar ook een hele uitdaging. ViaVerbia licht de specifieke kenmerken van deze vertalingen toe en biedt u een overzicht van de Engelse technische woordenschat die essentieel is in de automobielindustrie.

 

De uitdagingen van een vertaling voor de automobielsector

De automobielindustrie is een complexe en competitieve sector onderworpen aan strikte en voortdurend evoluerende reglementeringen, wat specifieke uitdagingen met zich meebrengt voor vertalingen in deze sector.

Veeleisende technische terminologie

Deze industriële sector heeft een rijke en complexe technische woordenschat, waaronder termen met betrekking tot automobielmechanica zoals "verbrandingsmotor", "automatische versnelling", "elektronisch motormanagementsysteem", "onafhankelijke ophanging", "monocoque carrosserie", "antiblokkeersysteem (ABS)", "lijnassemblage", enz.

Om de veiligheid van professionals, automobilisten en de kwaliteit van het product te garanderen, moeten gespecialiseerde vertalers alle vaktermen met betrekking tot de sector beheersen, waaronder: 

  • onderdelen,
  • fabricageprocessen,
  • voertuigtypes,
  • auto-onderdelen,
  • verschillende ambachten,
  • gebruikte softwaretoepassingen,
  • assemblagefasen,

Naleving van regelgeving

De automobielindustrie is sterk gereguleerd op zowel nationaal als internationaal niveau, met talloze normen en instanties die de kwaliteit, veiligheid, prestaties en beperking van de milieu-impact van voertuigen bewaken. Tot de belangrijkste internationale normen behoren de ISO-normen, zoals ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO 14001 voor milieumanagement. Op nationaal niveau heeft elk land zijn eigen specifieke regelgeving en normen.

De gespecialiseerde vertaler moet daarom op de hoogte zijn van deze internationale en nationale voorschriften en normen, en ervoor zorgen dat de gespecialiseerde vertaling wordt aangepast aan de verplichte regelgeving van het doelland.

Dit impliceert een nauwkeurige kennis van de technische termen om de regelgeving te kunnen naleven en de documenten aan de specifieke normen van elke markt te kunnen aanpassen.

Een grote verscheidenheid aan te vertalen content

De automobielsector omvat een grote verscheidenheid aan content die voor vertaling in aanmerking komt. Elk van deze documenten vereist een andere aanpak, terminologie en vertaalmethodologie:

  • Gebruikershandleidingen van auto's, motorfietsen en andere gemotoriseerde voertuigen,
  • Verklarende woordenlijsten van onderdelen,
  • Technische handleidingen,
  • Productgegevensbladen,
  • Marketingmateriaal,
  • Inhoud van websites,
  • Contracten,
  • Onderhoudshandleidingen,
  • Testrapporten,
  • Catalogi en brochures,
  • Patenten,
  • Technische automobieltijdschriften,
  • … 

Een vertaling in de automobielindustrie is niet eenvoudig. Om deze uitdaging aan te gaan is het sterk aanbevolen om beroep te doen op een gespecialiseerde vertaler. Deze moet over technische expertise beschikken, op de hoogte zijn van de geldende regelgeving, veelzijdig zijn en regelmatig een gespecialiseerd woordenboek raadplegen om op de hoogte te blijven van de Engelse woordenschat die specifiek is voor de auto-industrie.

 

Wat is het succes van een Engelse technische vertaling voor de automobielindustrie?

Technische vertalingen voor de automobielsector in het Engels moeten nauwkeurig en betrouwbaar zijn en garanderen dat de inhoud voldoet aan de huidige normen.

Kies een gespecialiseerde moedertaalspreker als vertaler

Machinevertaalprogramma's zijn onvoldoende ontwikkeld om de technische complexiteit en nuances te begrijpen die specifiek zijn voor de automobielindustrie. Voor dit soort inhoud is het raadzaam een beroep te doen op de diensten van een gespecialiseerde professionele vertaler die perfect vertrouwd is met de Engelse termen uit de automobielsector en de automechanica. Gezien de vele bijzonderheden van elke variant van het Engels (Brits, Amerikaans, enz.) is het essentieel om een moedertaalvertaler te kiezen die afkomstig is uit het Engelssprekende land waarvoor de vertaling bestemd is. 

Doe een beroep op ViaVerbia voor uw Engelse vertaling in de auto-industrie

In de voorbije 40 jaar is ViaVerbia uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor veel spelers in deze sector. Dankzij ons uitgebreid internationaal netwerk van meer dan 80 kantoren en 3500 professionele vertalers beschikken we over experts die gespecialiseerd zijn in de automobielsector.

Onze vertalers zijn ervaren, nauwgezette professionals met een grondige kennis van de auto-industrie. Hun technische expertise garandeert vertalingen Engels-Nederlands of Nederlands-Engels van topkwaliteit. Dit zorgt ervoor dat uw meertalige documenten onmiddellijk kunnen worden gebruikt door uw klanten en alle belanghebbenden (leveranciers, fabrikanten, klanten, enz.).

 

Belangrijkste woordenschat uit de auto-industrie en hun Engelse vertaling 

ViaVerbia biedt u hieronder een lijst van technische vaktermen uit de auto-industrie, met een Nederlands-Engelse vertaling.

Voorbeelden van termen uit de automobielsector in het Nederlands: Engelse vertaling van de termen uit de automobielsector:
Stuurbekrachtiging Power steering
Uitlaatsysteem Exhaust system
Koelsysteem Cooling system
Ontstekingssysteem Ignition system
Katalysator Catalytic converter
Productieproces Manufacturing process
Montagelijn Assembly line
Kwaliteitscontrole Quality control
Lassen Welding
Klinken Riveting
Stempelen Stamping
Spuitgieten Injection molding
Computergestuurde machineregeling (CNC) CNC machining
Automatisering Automation
Robotica Robotics
Gereedschap Tooling
Spuitgietensheet Die-casting
Smeden Forging
Productie Fabrication
Plaatwerk Sheet metal
Metaalbewerking Metalworking
Laselektroden Welding electrode
Lashelm Welding helmet
Transportband Conveyor belt
Kwaliteitsborging Quality assurance

 

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

  1. Geef aan wat u wenst
  2. Vraag een prijsofferte aan
  3. Bevestig en ontvang uw bestelling