Vertaling van de resultaten van PCR/COVID-19-tests

Vertalingen van PCR/COVID-19-tests

U moet een PCR-test laten uitvoeren voor COVID-19 vanwege een reis naar het buitenland? In bepaalde gevallen kan u gevraagd worden om een beëdigde vertaling te tonen van de testresultaten. U moet dan beroep doen op een professionele vertaler.

 

Wanneer is een vertaling van de resultaten van een PCR-test nodig?

Een PCR-test met negatieve resultaten voor covid-19 kan door bepaalde overheden en organisaties (douanes, luchtvaartbedrijven, enz.) vereist worden voor bijvoorbeeld een reis of het aanvragen van een visum.

Deze verplichting is afhankelijk van de regels die elk land heeft ingesteld om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden. Als u bijvoorbeeld afkomstig bent uit een risicoland, kan het land waar u naartoe reist bij aankomst op het vliegveld een negatieve virustest eisen.

Als u een testresultaat moet leveren, kan het nodig blijken om deze te laten vertalen door een professional (als de taal waarin de resultaten zijn opgesteld anders is dan de taal van het land van bestemming).

 

De vertaling van de resultaten van een PCR-test met ViaVerbia Belgium

Bij ViaVerbia Belgium beschikken we over professionele vertalers die uw PCR-testresultaten kunnen vertalen. We kunnen, op aanvraag, een beëdigde vertaling leveren zodat het document geldig is voor de betreffende autoriteiten.

Onze vertalers garanderen u een betrouwbare vertaling die beëdigd is volgens de wettelijke vereisten. De lay-out van het origineel wordt aangehouden en de medische terminologie wordt nauwgezet vertaald. We garanderen u een snelle service zodat u beschikt over de testresultaten binnen de termijn die door de overheidsdiensten wordt gesteld.

U ontvangt het document per e-mail, of op aanvraag via de post.

Tot slot kunnen onze vertalers uw resultaten vertalen in een zeer groot aantal taalcombinaties, van de meest voorkomende tot de meest bijzondere: Frans-Nederlands, Duits-Nederlands, Engels-Nederlands, Nederlands-Portugees, Spaans-Nederlands, enz.

 

Antwoorden op uw vragen over het vertalen van een PCR-test

De afkorting PCR, die oorspronkelijk uit het Engels komt, staat voor polymerase chain reaction (wat polymerasekettingreactie betekent). Dit is een methode uit de moleculaire biologie.

Om een PCR-test in het Spaans te krijgen, hebt u een professionele vertaler nodig. Het beste kunt u gebruikmaken van een officiële vertaler die of een vertaalbureau dat de geldigheid van de vertaling van het oorspronkelijke document kan certificeren.

Om een PCR-test naar het Engels te laten vertalen, kunt u contact opnemen met een vertaalbureau dat officiële vertalingen kan verzorgen en de PCR-uitslag naar het Engels kan vertalen. Om een PCR-test in het Engels te krijgen, kunt u ook het centrum waar u de test laat afnemen, rechtstreeks vragen of u de resultaten in het Engels kunt krijgen.