Professionele transcripties in het Italiaans

transcripties in het Italiaans

Het op schrift zetten van gesprekken vergemakkelijkt niet alleen wetenschappelijke werkzaamheden met mondeling afgenomen interviews of de inhoud van podiumgesprekken, maar biedt ook toepassingsmogelijkheden binnen de nieuwe media. Door transcriberen is het mogelijk om video's zonder geluid te streamen in het openbaar vervoer en wordt de archivering van gesprekken ondersteund. In principe zijn er twee verschillende vormen van transcriptie en het gebruiksdoel van het document bepaalt welke van de twee manieren nuttig is.

 

Woordelijke (eenvoudige) transcriptie in het Italiaans.

Een woordelijke transcriptie geeft het gezegde in licht verkorte vorm weer, omdat herhalingen of onderbrekingen van de spreker niet worden vastgelegd, evenals andere niet relevante geluiden. Eenvoudig transcriberen is ideaal om intern gesprekken als schriftelijke tekst te archiveren en ook voor gebruik op sociale media is de woordelijke vorm meestal voldoende.

Letterlijke transcriptie

Bij de service voor een letterlijke transcriptie worden naast het woordelijk op schrift stellen van het gezegde ook alle niet relevante geluiden vastgelegd. Elke onderbreking van de spreker wordt gemarkeerd en ook de reactie van het publiek kan worden nagelezen. Interrupties, applaus, gestelde vragen worden in de letterlijke transcriptie gedocumenteerd en op aanvraag ook voorzien van tijdmarkers. Zo ontstaan omvangrijke documenten die ook wetenschappelijk kunnen worden bewerkt.

 

Professionele transcripties van video- en audiobestanden in het Italiaans

Onze transcriptieservice bewerkt alle gangbare formaten snel en betrouwbaar. We transcriberen interviews, podcasts, podiumgesprekken, rondetafelgesprekken, voordrachten en veel meer. Onze diensten omvatten de service binnen de regels van de geselecteerde transcriptievorm en natuurlijk zijn ook extra afspraken mogelijk.

Gebruik ons contactformulier voor een vrijblijvende aanvraag. U kunt hierbij ook bestanden uploaden. We verheugen ons op een samenwerking!