Professionele transcripties in het Engels

transcripties in het Engels

Door de transcriptie van een audio- of videobestand in het Engels is het mogelijk om gesproken tekst uit interviews, groepsgesprekken, podcasts, videoclips en veel andere formaten gedetailleerd vast te leggen en op schrift te zetten. De transcriptie kan gemakkelijk worden doorzocht op bepaalde begrippen, worden gearchiveerd en probleemloos worden vertaald. In principe biedt ons transcriptiebureau twee verschillende vormen van audio- en videotranscriptie waartussen moet worden gekozen afhankelijk van het gebruiksdoel:

Woordelijke of letterlijke transcriptie?

Het gebruiksdoel van de schriftelijke vorm van een bestand met spraakvastlegging schrijft al voor volgens welke regels het transcriptiebureau te werk moet gaan. We transcriberen in principe volgens een van de twee volgende regels:

Woordelijke transcriptie

Bij woordelijke transcriptie wordt een gesproken tekst gedetailleerd vastgelegd. Kuchen en andere, niet relevante geluiden worden echter weggelaten. Zo ontstaat in de regel een kortere transcriptie dan bij de letterlijke vorm. Tegelijkertijd zal de transcriptieservice een correcte schriftelijke stijl waarborgen en eventuele herhalingen uit de transcriptie halen.

Letterlijke transcriptie

Voor de letterlijke transcriptie wordt een gesproken tekst niet alleen gedetailleerd geregistreerd, maar ook woordelijk en met alle overlappingen overgenomen. Applaus of interrupties worden tussen haakjes gezet. Het kuchen of vastlopen van de spreker wordt eveneens aangetekend en ook alle versprekingen zijn in deze vorm van transcriptie opgenomen. De originele tekst wordt zonder correcties of interpuncties vastgelegd. Verkeerde posities, versprekingen of herhalingen worden alleen op aanvraag weggehaald.

 

Professionele transcripties van video- en audiobestanden in het Engels

Onze transcriptieservice verwerkt alle gangbare vormen van opgenomen, gesproken teksten. We transcriberen video- en audio-interviews, reclamefilms, voordrachten en vele andere formaten in Brits en Amerikaans Engels.

Wilt u meer informatie of onze hulp voor video- en audiotranscripties? Via ons contactformulier kunt u ons bereiken voor vrijblijvende vragen en natuurlijk ontvangt u ook snel een concrete offerte.

Vraag een gratis prijsofferte aan

en ontvang binnen enkele uren een voorstel

  1. Geef aan wat u wenst
  2. Vraag een prijsofferte aan
  3. Bevestig en ontvang uw bestelling