Vertalingen voor de speelgoedindustrie

Vertalingen voor de speelgoedindustrie

Kinderen speelden al spelletjes in het stenen tijdperk en elk tijdperk bracht sindsdien nieuwe ideeën en mogelijkheden met zich mee. Al meer dan 100.000 jaar maken mensen ook zelf speelgoed voor hun nakomelingen die voordien met alles speelden wat de natuur te bieden had. De vervaardiging van speelgoed in goedkope massaproductie is sinds de industrialisatie mogelijk en al vóór 1900 wilden kinderen modeltreinen, bouwpakketten en houten figuren waarvan sommige zeldzame verzamelstukken geworden zijn. Door de moderne elektronica worden nieuwe producten intussen uitgerust met heel wat functies en wekken ze steeds nieuwe wensen op. De fabrikanten reageren hierop en handelen internationaal om een plaats te veroveren op de grote speelgoedmarkt.

 

Europa speelt graag

De speelgoedindustrie in Europa rekent met een omzet van meer dan 40 miljard euro per jaar en ook voor de volgende jaren wordt een jaarlijkse groei van ongeveer 2 procent verwacht. Speelgoedfabrikanten maken hun merknamen internationaal bekend en ontwikkelen voortdurend nieuwe producten die voor een constante vraag zorgen. Naast de dierfiguren voor de speelgoedboerderij waar nog steeds vraag naar is, omvat de speelgoedindustrie onder andere ook de volgende segmenten:

  • modelbouw
  • kaart- en bordspelen
  • poppen en pluchen dieren
  • speelgoed voor kleine kinderen
  • educatief speelgoed
  • puzzels en hersenkrakers
  • spelconsoles

Vooral de vraag naar elektronisch speelgoed neemt voortdurend toe en ook de kunststofindustrie profiteert van het moderne speelgoed, want ruim een kwart van het huidige speelgoed bestaat uit kunststof. Het basismateriaal is gemakkelijk in vorm te brengen, gemakkelijk te onderhouden en kan in alle kleuren geproduceerd worden. Alle materialen die bij de vervaardiging van speelgoed gebruikt worden, zijn echter onderworpen aan verschillende voorschriften en regels.

 

De fabrikanten moeten vaste richtlijnen volgen

De wereldwijde markt is ook voor speelgoedfabrikanten een zegen omdat hun producten nieuwe markten kunnen veroveren en zo de aandacht kunnen trekken in zoveel mogelijk winkels en etalages.

Modern speelgoed wordt vaak gedemonteerd geleverd en is complex om ineen te zetten, wat zonder concrete handleiding maar moeilijk te doen is. Bovendien moet speelgoed dat binnen Europa geproduceerd of verkocht wordt aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Het veiligheidsboek voor speelgoed bevat een reeks voorschriften en testprocedures die een nieuw product met succes moet doorstaan voordat het op de rekken geplaatst mag worden. Naast gezondheidsaspecten worden er ook veiligheidsrelevante testen van de materialen uitgevoerd en zijn er ook normen voor de handleidingen.

 

Vertalingen spelen een centrale rol in de speelgoedindustrie

Vertalingen voor de speelgoedindustrie zijn in de voorbije jaren steeds belangrijker geworden want begrijpelijk geformuleerde instructies van meerdere pagina's maken vandaag integraal deel uit van complex speelgoed met vele functies. Wettelijke contracten tussen wereldwijd opererende fabrikanten en distributeurs hebben ook een stabiele basis nodig, ondanks taalbarrières en verschillende wetten. Bindende afspraken, vertaald door professionals, zorgen ervoor dat de markt kan blijven groeien en dat nieuwe ontwikkelingen tijdig voor het hoogseizoen uitgeleverd kunnen worden.