Vertalingen voor de snoepwaren- en chocoladesector

Vertalingen voor de snoepwaren- en chocoladesector

Suiker maakt gelukkig - dat is al lang wetenschappelijk bewezen. In goed gedoseerde hoeveelheden verhoogt suiker de concentratie van het gelukshormoon dopamine in het lichaam en veel mensen gunnen zichzelf dan ook dagelijks een klein stukje geluk. De snoepwaren- en chocoladesector profiteert van deze zin in zoet want in bijna alle landen zijn mensen dol op kleine snoepwaren en chocolade. Suikerbieten waren al gekend in 8000 v. Christus en vanaf de 16e eeuw werd met de moderne suikerraffinaderij de basis gelegd voor de hedendaagse snoepwarensector.

 

De grootste banketbakker ter wereld

Duitsland is een grote speler op het vlak van export en consumptie van snoepwaren. Een tiende van de wereldwijde export is afkomstig uit Duitsland en het land voert tegelijkertijd ook de lijst met de grootste consumenten van suikerwaren aan. Ook de Ieren belonen zich met snoepwaren; zij bekleden de tweede plaats op de lijst met consumptie per inwoner, gevolgd door de Zwitsers. De grootste importeur van snoepwaren is de VS. Amerika importeert dubbel zoveel als Duitsland dat op de tweede plaats staat. Groot-Brittannië, Canada en Nederland vervolledigen deze top 5 van grootste importlanden.

 

De cacaoboon - het zoete goud

De cacaoboon wordt al geteeld sinds de 4e eeuw. De Maya’s en de Azteken waren er vertrouwd me en maakten warme cacaohoudende dranken die erg populair waren en godendrank werden genoemd. De chocolade van de Maya’s was lange tijd een regionaal product tot de Spanjaarden naar Latijns-Amerika trokken om er nieuwe schatten te ontdekken. Zij brachten de godendrank naar Europa en vanaf dan was de cacaoboon wereldwijd gekend. Naast dranken werd ze al gauw tot de vandaag alom bekende chocolade in tabletten verwerkt. Haar smaak was al gauw erg populair bij jong en oud. Vandaag zijn de Zwitsers kampioen wat de consumptie van chocolade per inwoner betreft, maar ze worden op de hielen gezeten door de Duitsers en Ieren. Maar de Europeanen houden niet alleen van chocolade op hun tong, ze behoren ook tot de grootste exporteurs. Ongeveer een derde van de wereldwijde chocoladeproductie vandaag is afkomstig uit Europa, hoewel de belangrijkste cacaogebieden door het klimaat nog altijd hoofdzakelijk in Midden-Amerika, Zuidoost-Azië en Afrika liggen.

 

Snoepwaren- en chocoladesector & internationale communicatie met professionele vertalingen

Productie, verkoop, transport en verwerking van de cacaobonen zijn dus een globale business, waarin een vlotte communicatie voor elk bedrijf een voordeel tegenover de concurrentie kan betekenen. Professionele vertalers zorgen ervoor dat onderhandelingen over contracten snel en eenvoudig worden afgehandeld zodat de voorraad soepwaren niet opdroogt. Ons vertaalbureau staat graag tot uw beschikking.