Vertalingen voor de wijnindustrie/oenologie

Vertalingen voor de wijnindustrie/oenologie

De oudste tekenen van het gebruik van wilde wijnstokken door mensen dateren van rond 8000 voor Christus. De eigenlijke wijnbouw ontstond toen mensen zich begonnen te huisvesten. De oudst bekende wijnpers werd gevonden in het Zagros-gebergte, dat behoort tot het huidige Iran. Er werd bewijs gevonden dat de Fransen wijn teelden rond 400 voor Christus. Nog 400 jaar eerder ontdekten de Zwitsers hun liefde voor de zoete wijnstokken in wat nu het kanton Wallis is. In de loop van de tijd werd de praktische kennis van de bevolking een wetenschap, die nu wordt onderwezen in universiteiten en hogescholen als oenologie (wijnbouwtechnische wetenschap). Het gaat hierbij over het maken van wijn, d.w.z. over alle onderwerpen met betrekking tot de wijnteelt en de wijnbereiding. Vandaag bestaan er wereldberoemde wijngebieden, die elke wijnliefhebber welk kent. Regio's zoals Toscane, Bordeaux, Rioja en de Moezelvallei hebben een lange traditie en elk jaar verwachten wijnliefhebbers van over de hele wereld een nieuwe goede oogst, die in de kelder kan worden bewaard als een speciale vintage voor verjaardagen en andere gelegenheden. In Europa zijn echter niet alleen de resultaten van goede wijnoogsten uit onze eigen landen erg populair; wijnliefhebbers volgen ook de oogsten in Californië of Zuid-Afrika. Elk jaar organiseren wijnfans verschillende beurzen in de traditionele teeltregio's en soms wordt er een nieuwe hoopvolle wijn ontdekt, waarvan er de komende jaren nog veel te horen en te proeven zal zijn.

 

Wijn maakt de tongen los!

De auteur van het citaat "Wijn maakt de tongen los" is niet bekend, maar elke wijnliefhebber weet maar al te goed hoeveel waarheid erin schuilt. In Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland worden elk jaar goed bezochte wijnbeurzen gehouden, waar internationale wijnmakers en kenners samenkomen. Samen worden de laatste resultaten op een praktische manier onderzocht en besproken op het vlak van cuvees, degustatie, afdronk en andere specifieke vaktermen. Talloze boeken, gidsen en vakliteratuur handelen over het telen van wijn en de vertalingen ervan bieden nieuwkomers en professionals een antwoord op al hun vragen. Om ervoor te zorgen dat wijnliefhebbers van over de hele wereld kunnen genieten van de nobele wijnen, worden de producten steeds vaker online in verschillende talen gepresenteerd, beschreven en verduidelijkt, voordat ze goed verpakt worden verzonden. Vertalers in dit vakgebied zijn bijzonder gegeerd, omdat ze op een professionele manier de vele emoties overbrengen die ongetwijfeld nauw verband houden met het onderwerp wijn en ervoor zorgen dat er meertalige presentaties en aanbiedingen beschikbaar zijn. Tegelijkertijd zorgen gespecialiseerde vertalers voor de verspreiding van uniforme voorschriften in de wijnbereiding om de kwaliteit van de producten wereldwijd te kunnen vergelijken.