Vertalingen voor werktuig- en vormenbouw

Vertalingen voor werktuig- en vormenbouw

Voor de industrialisering waren vooral meubelmakers, slotenmakers of monteurs actief in de werktuigbouw. Zij ontwierpen met kostenintensieve individuele oplossingen werktuigen en vormen voor de productie van mechanische hulpmiddelen of kunstige versieringen. Tijdens urenlang handwerk ontstonden zo tandwielen en andere onderdelen voor machines en de productie van onderdelen of nieuwe gietvormen was duur en tijdrovend. Alleen gespecialiseerde ambachtslui konden onderdelen op maat produceren. De idee van serieproductie veranderde echter alles. Met de nieuwe mogelijkheden van de industrialisering werden de vereisten complexer en ontstond er een nieuw beroep, de werktuig- en vormenbouwer.  

 

In de loop der tijd ontstonden binnen de sector vier zwaartepunten:

  • Vormenbouw (giet-, pers-, blaas- en drukvormen)
  • Leren & meetwerktuigen (meetinrichtingen, meetwerktuigen & leren)
  • Snijmachines (snij- en omvormingswerktuigen)
  • Inrichtingenbouw (inrichtingen voor montage of demontage van machines & onderdelen)

 

Veel verschillende economische sectoren en producerende bedrijven zetten vandaag in op de producten uit de vorm- en werktuigbouw, want alleen met passende speciale werktuigen of de mogelijkheid om onderdelen voordelig in serie te produceren met vormen, kunnen ze producten en diensten efficiënt en goedkoop aanbieden aan hun klanten. De telecommunicatie zet net als de automobielindustrie of de meettechniek in op speciale oplossingen uit de werktuig- en vormenbouw.

 

Zonder werktuig- en vormenbouw zou dat allemaal ondenkbaar zijn

De moderne geneeskunde met haar behoefte aan hulpmiddelen en wegwerproducten zou zonder vormenbouw voor de kunststofverwerkende industrie ondenkbaar zijn en ook in de elektronica en de telecommunicatie zijn goedkope onderdelen uit serieproductie een must. Giet-, druk- of persvormen vergemakkelijken de productie van veel producten en zonder werktuig- en vormenbouwers zouden er in veel huishoudens geen wasmachines of vershoudfolie zijn.

 

De World of Tooling-studie toont internationaal engagement / Professionele vertalingen

De voorbije 30 jaar is de sector van de werktuig- en vormenbouw sterk veranderd. Waar bedrijven vroeger eerder regionaal en in hun onmiddellijke omgeving actief waren, zijn vandaag internationale partnerschappen nodig omdat klanten graag alles bij één leverancier aankopen. Specialisaties in metaalverwerking, de ontwikkeling van precisiewerktuigen en de bouw van complexe elektrische werktuigen zijn slechts een klein gebied van de mogelijke activiteiten en de technische eisen verlangen van alle bedrijven uit de sector een maximale flexibiliteit. Veel bedrijven zijn wereldwijd actief en bouwen hun internationaal netwerk steeds verder uit.

 

Ook kleine en middelgrote ondernemingen begeven zich op de globale markten om zich staande te kunnen houden. Uw internationale activiteiten vereisen een uitstekende communicatie en professionele vertalingen ondersteunen de opbouw van samenwerkingen op lange termijn over de hele wereld. Onze technische vertalers zetten hun knowhow graag tot uw beschikking.